Ένας απλός οδηγός για να βρεις το σχήμα του προσώπου σου και τα γυαλιά που σου ταιριάζουν

Ένας απλός οδηγός για να βρεις το σχήμα του προσώπου σου και τα γυαλιά που σου ταιριάζουν | tlife.gr

Το καλοκαιράκι είναι επίσημα εδώ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να βρεις τα τέλεια γυαλιά ηλίου για να προστατεύσεις τα μάτια σου και για να σετάρεις ιδανικά τα καλοκαιρινά σου outfits. Και μπορεί τα trends στα γυαλιά ηλίου να έρχονται και να φεύγουν (για παράδειγμα τώρα είναι super hot τα tiny sunglasses), ένα είναι όμως αυτό που δεν αλλάζει. Τι; Το σχήμα του προσώπου σου…

Είτε λοιπόν αποφασίσεις να επισκεφτείς ένα κατάστημα οπτικών είτε ψωνίσεις online, εδώ θα βρεις τον οδηγό για να μάθεις ποιο στιλ γυαλιών είναι το κατάλληλο για το σχήμα του προσώπου σου. Ρίξε λοιπόν, μια ματιά παρακάτω, βρες τι σχήμα προσώπου έχεις (αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα) και τσέκαρε ποια στιλ γυαλιών ηλίου σου ταιριάζουν…

 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Πως μοιάζει: Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι φαρδύ στο μέτωπο και τους κροτάφους και εκτείνεται σε ένα μικρό πηγούνι με έντονες γωνίες και ζυγωματικά.

Τα τέλεια γυαλιά: Διάλεξε ένα ζευγάρι με D-frame σχήμα και με λεπτό σκελετό που θα δώσει όγκο στα μάγουλά σου!

Τι να μην επιλέξεις: Γυαλιά σαν τα cat-eye κάνουν ακόμα πιο έντονους του κροτάφους με αποτέλεσμα το πρόσωπό σου να φαίνεται εντελώς “ασύμμετρο”.

 

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Πως μοιάζει: Ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου είναι δυνατό, με φαρδύ μέτωπο και μια ισχυρή οριζόντια γραμμή σαγονιού, ανάλογη σε πλάτος και μήκος. Η απόσταση από την κορυφή του μετώπου έως το πηγούνι ταιριάζει με το πλάτος του προσώπου.

Τα τέλεια γυαλιά: Στρογγυλά ή οβάλ γυαλιά ηλίου για έντονη αντίθεση.

Τι να μην επιλέξεις: Ορθογώνια ή τετράγωνα που θα τονίσουν άσχημα το σχήμα του προσώπου σου.

 

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Πως μοιάζει: Το στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι ένα γεμάτο γενικά πρόσωπο με μάγουλα, φαρδύ μέτωπο και στρογγυλεμένο πηγούνι. Στις γυναίκες με στρογγυλό σχήμα προσώπου το πιο φαρδύ σημείο είναι στα μάγουλα και τα αυτιά.

Τα τέλεια γυαλιά: Τετράγωνα ή με έντονες γωνίες (τύπου cat-eye) για να ισορροπήσουν το στρογγυλό σχήμα του προσώπου και θα του δώσουν extra γωνίες.

Τι να μην επιλέξεις: Τα στρογγυλά γυαλιά σε μικρό ή μεγάλο μέγεθος που θα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται ακόμα πιο στρογγυλό.

 

Oβάλ σχήμα προσώπου

Πως μοιάζει: Το οβάλ πρόσωπο είναι ελαφρώς στενότερο στη γραμμή του σαγονιού από ότι στους κροτάφους και το μέτωπο, ενώ τα πάντα μοιάζουν να είναι σε ισορροπία.

Τα τέλεια γυαλιά: Αν έχεις αυτό το σχήμα προσώπου είσαι από τις τυχερές που μπορούν να φορέσουν οποιοδήποτε style γυαλιών. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το χρώμα, το οποίο θα πρέπει να ταιριάζει στο δέρμα και στα μαλλιά σου.

 

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Πως μοιάζει: Το σχήμα προσώπου διαμάντι είναι μία διασταύρωση μεταξύ των σχημάτων καρδιάς και οβάλ. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι πιο φαρδύ στα ζυγωματικά και στενό εξίσου στο μέτωπο και τη γραμμή του σαγονιού.

Τα τέλεια γυαλιά: Τα ιδανικά γυαλιά είναι τα cat – eye ή όσα έχουν λεπτομέρειες στο σκελετό που βρίσκεται κοντά στο φρύδι, τα οποία θα κάνουν το κούτελο να φαίνεται πιο έντονο.

Τι να μην επιλέξεις: Γυαλιά που θα κάνουν τα ζυγωματικά σου ακόμα πιο έντονα, όπως τα Matrix sunglasses.

 

READ more