Εβδομάδα Μόδας: 9+1 στιλιστικά μαθήματα που μας δίνουν τα street styles από τη Νέα Υόρκη

Η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε, αφήνοντας πίσω της μερικές από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές μεγάλων σχεδιαστών και οίκων, όπως αυτή του Oscar de la Renta, των Proenza Schouler, του Calvin Klein και πολλών ακόμα.

Όπως είναι γνωστό, σε κάθε Εβδομάδα Μόδας βλέπουμε τα πιο τέλεια street styles στα οποία πρωταγωνιστούν όλα αυτά τα κορίτσια που τρέχουν στους δρόμους για να προλάβουν μια θέση στα shows. Οι συγκεκριμένες fashion lovers πριν διαβούν την πόρτα του σπιτιού τους, “έχτισαν” με προσοχή το outfit τους, κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη, διόρθωσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και βγήκαν στο δρόμο με τέλειο στιλ που δεν θα μπορούσε να μας περάσει απαρατήρητο. Το αποτέλεσμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι απλόχερα μας προσφέρουν στιλιστικές ιδέες και μαθήματα που μπορούμε εύκολα να υιοθετήσουμε στα new season style μας.

 

Lesson #1: Το καλοκαιρινό φόρεμα ταιριάζει τέλεια με μπότες

Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον συνδυασμό δεν θα τον τολμούσαμε εύκολα αν δεν είχαμε φωτογραφικό υλικό υλικό. Μπορούμε να δούμε όμως, ότι ένα αέρινο καλοκαιρινό φόρεμα μπορεί άνετα να συνδυαστεί με μπότες και το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι υφές και τα χρώματα. Δηλαδή επέλεξε γήινες και απαλές αποχρώσεις στις μπότες και τα αξεσουάρ για να μην κάνουν άσχημη και σκληρή αντίθεση με το φόρεμα.

 

Lesson #2: Συνδύασε sporty με chic στοιχεία

Όπως έχουμε πει ξανά η μόδα λανσάρει πιο χαλαρά και “ανεπιτήδευτα” styles, τα οποία “παντρεύουν” cool με chic στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις την αγαπημένη σου δαντελένια φούστα (ένα κομψό κομμάτι) με ένα φούτερ (sporty κομμάτι). Για να μην βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα επέλεξε να ολοκληρώσεις το look σου με θηλυκά fashion items, όπως ένα παλτό κι ένα ζευγάρι γόβες.

 

Lesson #3: Πες ναι στα oversized μανίκια

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο cozy τάσεις της σεζόν είναι τα oversized μανίκια που καλύπτουν τις παλάμες. Είναι ιδανικά για όσες δεν έχουν αδυναμία στα γάντια (όπως εγώ), αλλά και για όσες θέλουν να προστατευτούν από το κρύο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν το smart phone τους. Τη συγκεκριμένη τάση στα μανίκια θα τη συναντήσεις στην casual εκδοχή που είναι τα φούτερ και τα πουλόβερ, αλλά και στην πιο chic που είναι τα πουκάμισα και τα σατέν τοπ.

 

Lesson #4: Τα leopard αξεσουάρ είναι must

Σου το έχουμε αναφέρει ότι τα animal prints είναι το must μοτίβο της σεζόν… και όχι άδικα. Βλέπεις πως μια leopard τσάντα κι ένα μαντήλι μπορούν με μια κίνηση να κάνουν update στο little black dress και να το κάνουν να δείχνει εντελώς διαφορετικό. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

 

Lesson #5: Σέταρε το καρό με τα neon χρώματα

Τη συγκεκριμένη τάση την είδαμε στον οίκο Versace και στον Michael Kors, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν άλλον αέρα στο καρό μοτίβο προσθέτοντας neon πινελιές. Μπορείς να σετάρεις το αγαπημένο σου καρό σακάκι ή παντελόνι με ένα τοπ ή αξεσουάρ σε neon χρώμα και αμέσως να δώσεις fresh vibe στο αποτέλεσμα.

 

Lesson #6: Ολοκλήρωσε τα office looks σου τα ugly sneakers

Τα ugly sneakers είναι η μεγαλύτερη τάση στα παπούτσια που μας συστήθηκε το καλοκαίρι και αποφάσισε να δώσει το παρών και τη χειμερινή σεζόν. Πρόκειται για τα oversized και vintage αθλητικά παπούτσια που στάνταρ έχεις δει σε catwalks και street styles. Εμείς σου προτείνουμε να τα συνδυάσεις με τα office looks σου δημιουργώντας ένα διαφορετικό σύνολο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Εννοείται πως θα ακολουθήσεις αυτήν τη συμβουλή αν το επιτρέπει και το dress code της δουλειάς σου.

 

Lesson #7: Η ποδηλατική βερμούδα είναι το νέο chinos

Ας συμφωνήσουμε όλες ότι η ποδηλατική βερμούδα (ή αλλιώς cycle pants) είναι το must παντελόνι που συζητάει όλος ο κόσμος της μόδας και που ήδη φορούν αρκετές διάσημες. Στα περισσότερα street styles θα τη δεις συνδυασμένη με πιο κομψά ρούχα και αξεσουάρ, όπως σακάκια, γόβες και mini bags. Εν ολίγοις, τα κορίτσια στο εξωτερικό έχουν αντικαταστήσει το chinos με την ποδηλατική βερμούδα.

 

Lesson #8: Πρόσθεσε στα looks σου… άρωμα λεβάντας

Το χρώμα της λεβάντας και οι αποχρώσεις του μοβ είναι το χρώμα του 2018 σύμφωνα με την Pantone. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να το φορέσεις, είτε με pastel αποχρώσεις, είτε με pastel χρώματα.

 

Lesson #9: Τόλμησε το mix & match

Η Anna Wintour μας δείχνει έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουμε ένα mix & match look. Ναι εύκολο είναι και θα σου το τεκμηριώσω – εξηγήσω. Βασικό κομμάτι πρέπει να είναι ένα ζευγάρι reptile boots (croco ή snake effect). Παρόλο που τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι δημιουργημένα από ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό, ταυτόχρονα είναι σαν καθαρός καμβάς που μπορείς να τον συνδυάσεις με τα πάντα (λόγω του ότι είναι δέρμα). Οπότε φόρεσέ το με ένα printed φόρεμα και είσαι έτοιμη για τη βόλτα σου!

 

Lesson #10: Αφέσου στη δύναμη των λουλουδιών

Τα λουλούδια είναι κατά βάση ένα καλοκαιρινό μοτίβο. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, βλέπουμε να δίνουν το παρών και στις χειμερινές τάσεις. Μην φοβηθείς τη “δύναμή” τους και αφέσου στην τέλεια αισθητική του floral. Φόρεσέ το με μαύρα αξεσουάρ ή με χρωώματα που ήδη υπάρχουν στο μοτίβο των λουλουδιών για να νιώθεις πιο safe.

Read More

And More