Τα 9 κομμάτια που δεν πρέπει ποτέ να φορέσεις σε γάμο

Μπορεί κάποιες αυγουστιάτικες μέρες οι γάμοι να είχαν σταματήσει για λίγο, αλλά γύρω στα τέλη Αυγούστου και έπειτα ξεκινούν να μας απασχολούν για ακόμα μια φορά. Και εννοώ να μας απασχολούν στιλιστικά, μιας και τα προσκλητήρια έρχονται το ένα μετά το άλλο και εμείς δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε.

Εκείνη την ημέρα την τιμητική της έχει η νύφη και είναι η μοναδική που πρέπει να κλέψει την παράσταση. Οκ, αυτό εννοείται! Όπως και να το κάνουμε όμως, οι γάμοι είναι μια ιδιαίτερη περίσταση που θέλουν και το ανάλογο styling. Και αυτό εννοείται! Κατά καιρούς σου δίνω τις στιλιστικές μου συμβουλές και σύντομα θα έχεις την ευκαιρία να διαβάσεις ένα σούπερ θέμα με looks που θα μπορούσες να φορέσεις τώρα. Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως, αποφάσισα να κάνουμε focus κάπου αλλού. Που; Προς τα κάτω θα βρεις τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να φορέσεις σε ένα τέτοιο κάλεσμα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα trends και αν εμφανιστούν. Αποθήκευσε, λοιπόν, αυτό το θέμα στο σκληρό σου δίσκο γιατί θα σου χρειαστεί!

1. Το λευκό maxi φόρεμα
Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να επιλέξεις λευκό maxi φόρεμα, μιας και κάτι ανάλογο θα φοράει η νύφη. Δεν θέλουμε ούτε να μοιάζουμε με εκείνη, αλλά ούτε να κοιτάξουν εμάς περισσότερο από εκείνη. Αν δεν θέλεις κάτι σε έντονο χρώμα, μια καλή επιλογή είναι το nude!

2. Ιβουάρ, off white, κρεμ
Ένας κανόνας κάπως παρόμοιος με τον από πάνω, αλλά εξίσου σημαντικός. Επειδή σου είπα ότι δεν μπορείς να φορέσεις λευκό, μην ποντάρεις σε παρεμφερείς αποχρώσεις. Είναι εξίσου λάθος. Καλό θα ήταν να τις βγάλεις εντελώς από τον χάρτη!

3. Οτιδήποτε see-through
Θέλουμε να πας στην εκκλησία και να είσαι classy. Όχι να σου κάνει παρατήρηση ο παπάς. Το ξέρουμε ότι διαφάνειες “παίζουν” πολύ στα νέα trends, αλλά μην υποκύψεις σε ένα τέτοιο κομμάτι. Ή στην τελική επέλεξε ένα φόρεμα με διάφανα μανίκια ή κάτι σε midi γραμμή που καλύπτεται από πάνω με διάφανο ύφασμα. Οκ, αυτό δεν είναι υπερβολικό!

4. Σορτς
Όχι, όχι και πάλι όχι. Μπορεί να φοράμε σορτς all day, ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες, αλλά για τον γάμο είναι εντελώς λάθος. Και είναι πολύ κοντό, οπότε δεν μας κάνει, και αρκετά casual για την περίσταση, ακόμα και αν είναι από φίνο ύφασμα. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα playsuits.

5. Σούπερ mini φόρεμα
Αυτές οι γραμμές δεν μας κάνουν. Ακόμα και αν είναι ένα σούπερ μίνι φόρεμα με κλειστό ντεκολτέ και μανίκια. Γενικά, οτιδήποτε είναι μισή παλάμη πάνω από το γόνατο είναι don’t. Κράτησε αυτό το φόρεμα για το μπαράκι ή το πάρτι.

6. Mules
Φέτος είχαν την τιμητική τους. Τα αγόρασες σε ένα όμορφο χρώμα και τα έχεις λατρέψει. Για την βάφτιση μπορεί να κάνουν (ανάλογα το σχέδιο) για το γάμος όμως όχι. Αν θέλεις κάτι πιο άνετο από τις ψηλοτάκουνες γόβες, μπορείς να επιλέξεις πέδιλα με medium τακούνι και straps που θα σε διευκολύνουν στο περπάτημα.

7. Total black
Ωραίο το total black look και να ξέρεις ότι είμαι μεγάλη οπαδός. Είναι chic, “εύκολο” και διαχρονικό. Όχι όμως για μια τέτοια περίσταση. Ο γάμος είναι ένα χαρούμενο γεγονός, οπότε καλό θα ήταν να φορέσεις κάτι πιο ανοιχτόχρωμο. Αν δεν θέλεις, μια ωραία επιλογή είναι και το navy.

8. Τιάρα και headband
Οκ, τιάρα μπορεί να μην φορούσες έτσι κι αλλιώς. Σίγουρα όμως σου έχει περάσει από το μυαλό να φορέσεις μια headband με το maxi φόρεμά σου. Έτσι, για να δείχνει πιο glam. Όχι, ούτε αυτό θα φορέσεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα φοράει κάτι παρόμοιο η νύφη. Και όπως είπαμε και πριν, δεν θέλουμε να έχουμε ίδιο look με εκείνη.

9. Υπερβολικά prints
Τα διακριτικά λουλούδια, ρίγες ή γεωμετρικά σχέδια είναι ok. Μην επιλέξεις όμως ένα total look που είναι υπερβολικό και γεμάτο με αυτά τα στοιχεία. Προτίμησε κάτι πιο minimal και συνδύασέ το με αξεσουάρ σε ουδέτερα χρώματα.

Read More

And More