Ζιπ κιλότ: Πως να φορέσεις αυτό το κομμάτι κλειδί κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε περίσταση

Η ζιπ κιλότ είναι ένα κομμάτι που έχουμε αγαπήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και όχι τυχαία. Αν την επιλέξουμε σαν βασικό κομμάτι του look μας, μπορούμε να κάνουμε άπειρους στιλιστικούς συνδυασμούς μαζί της, μπορούμε να την επιλέξουμε για κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε περίσταση κι έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα να τονίζει τη μέση μας και να κρύβει τις ατέλειες. Ξεκάθαρα λοιπόν, αυτό το style παντελονιού θεωρείται το key-piece των τελευταίων χρόνων και με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τις τάσεις και τις βιτρίνες των καταστημάτων τόσο εύκολα.

Σήμερα θα δούμε πολλούς και φρέσκους στιλιστικούς συνδυασμούς και extra tips για να φορέσουμε τη ζιπ κιλότ στη δουλειά, στο shopping, για ποτό, σε γάμο ή βάφτιση, στο σινεμά, ακόμα και στο νησί. Όπως σου είπα, η ζιπ κιλότ είναι άξια να μας συνοδεύσει παντού και για αυτό της έχουμε αδυναμία!

 

ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η ζιπ κιλότ έχει καταφέρει να αντικαταστήσει το chinos pants τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού είναι πιο άνετη και πιο “δροσερή”. Αν εργάζεσαι σε κάποιον τομέα που δεν υπάρχει αυστηρό dress code, μπορείς να τη συνδυάσεις με flatforms ή slides, ένα minimal top και την αγαπημένη σου tote bag. Σε περίπτωση που θέλεις να δώσεις extra style στο look σου φόρεσε ένα ελαφρύ και oversized σακάκι από πάνω.

Αν στη δουλειά σου υπάρχει dress code, τότε επέλεξε να συνδυάσεις τη ζιπ κιλότ με slingbacks ή πέδιλα κι ένα πουκάμισο. Αν θέλεις, αντί για πουκάμισο πρόσθεσε ένα αέρινο τοπ με cuts στο πλάι που δίνει πιο αέρινο και chic αποτέλεσμα.

 

ΣΤΟ SHOPPING

Εδώ τα πράγματα πρέπει να είναι απλά και άνετα, αφού θα περπατήσεις πολύ και κατά πάσα πιθανότητα θα πας για καφέ μετά. Ο καλύτερος φίλος της ζιπ κιλότ σου είναι τα sneakers σε αυτήν την περίπτωση, και το καλύτερο style είναι το casual.

Σε top διάλεξε ένα crop ή ένα σε ρομαντικό ύφος, ενώ σε τσάντα μια cross body που θα αφήνει τα χέρια σου ελεύθερα.

 

ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ

Η ζιπ κιλότ είναι από μόνη της ένα κομψό fashion piece που δεν χρειάζεται πολλά – πολλά! Για αυτό, σε περίπτωση που θέλεις να τη φορέσεις σε κάποια βραδινή έξοδο, καλό θα ήταν να διαλέξεις ένα μίνιμαλ crop top ή ένα lingerie top και να δώσεις style στο σύνολό σου με ένα ζευγάρι θηλυκά πέδιλα.

Σε τσάντα επέλεξε κάτι σε mini μέγεθος, ενώ σε κοσμήματα προτίμησε layer από κομψές λεπτές αλυσίδες, ή ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

 

ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Για αυτό το styling θα πρέπει να έχεις λίγο στο μυαλό σου την αισθητική των Γαλλίδων. Καταρχήν, επειδή ακόμα κάνει λίγο κρύο τα βράδια, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα ζευγάρι platform εσπαντρίγιες, οι οποίες και θα διατηρήσουν τα πόδια σου ζεστά, και θα δώσουν extra ύψος στη σιλουέτα σου και θα σε κάνουν να νιώθεις άνετη.

Όσον αφορά στο τοπ, μπορείς να φορέσεις ένα πουκάμισο ή μια μαρινιέρα σε περίπτωση που κρυώνεις, ή εναλλακτικά ένα τοπ με κοντό μανίκι. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θέλουμε υπερβολές σε κοσμήματα και σε αξεσουάρ. Μια ρομαντική τσάντα είναι οκ.

 

ΣΕ ΓΑΜΟ Ή ΒΑΦΤΙΣΗ

Όλες ξέρουμε ότι με το που φτάσει ένα προσκλητήριο στο σπίτι για κάποιο γάμο ή βάφτιση που πρέπει να παρευρεθούμε, η πιο εύκολη στιλιστική λύση που μας έρχεται στο μυαλό είναι η ζιπ κιλότ.

Θα ξεκινήσουμε με τα αξεσουάρ και τι σου προτείνουμε. Τα πέδιλα με λεπτό τακούνι ή οι γόβες είναι η πιο ιδανική επιλογή που μπορείς να κάνεις για να δείχνει το σύνολό σου θηλυκό και σωστά ολοκληρωμένο. Σε τσάντα επέλεξε ή ένα clutch ή μια chain bag που θα δώσει μια extra chic πινελιά στο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στα τοπ, μπορείς να διαλέξεις ένα crop top από καλό ύφασμα για να αναδείξεις την περιοχή της κοιλιάς, ή ένα off shoulder τοπ για να αναδείξεις τους ώμους σου. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και δεν κρυώνεις, μπορείς να βάλεις ένα lingerie και να ρίξεις στους ώμους ένα σακάκι στο ίδιο χρώμα με τη ζιπ κιλότ. Αν είσαι πιο τολμηρός τύπος και σου αρέσουν τα ιδιαίτερα styling, τότε πρόσθεσε από πάνω μια μεταξωτή πουκαμίσα και τόνισε τη μέση σου με μια ζώνη.

 

ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ναι ναι! Η ζιπ κιλότ θα μπει και στη βαλίτσα των διακοπών μας, μόνο που για να πάρει το “οκ” θα πρέπει να έχει ένα αρκετά αέρινο και ελαφρύ ύφασμα, όπως το λινό. Γενικά, μπορείς να τη φορέσεις για να απολαύσεις τις βόλτες σου στα σοκάκια, για να επισκεφτείς την παραλία ή να πας για φαγητό μετά τη θάλασσα.

Ταιριάζει τέλεια με ψάθινα τσάντες σε κάθε μέγεθος, ενώ τα ιδανικά παπούτσια που μπορείς να φορέσεις είναι τα δερμάτινα σανδάλια. Από πάνω μπορείς να φορέσεις το μπικίνι τοπ ή το ολόσωμο μαγιό σου αν ταιριάζουν, ή να προσθέσεις ένα χαλαρό πουκάμισο που δένει στην κοιλιά, ένα crop top από ελαφρύ ύφασμα ή ένα tank top.

 

 

Read More

And More