Η Bottega Veneta ανακοίνωσε τον νέο της καλλιτεχνικό διευθυντή

Ο όμιλος Kering ανακοίνωσε ότι ο Matthieu Blazy θα αναλάβει το ρόλο του δημιουργικού διευθυντή στην Bottega Veneta, μετά την απότομη αποχώρηση του Daniel Lee την περασμένη εβδομάδα. Η είδηση ​​ότι ο Lee αποχώρησε από το fashion brand κατέπληξε τη βιομηχανία μόδας, εφόσον ο σχεδιαστής έδωσε μία εικόνα ανανέωσης στον οίκο και δημιούργησε κομμάτια signature που απογείωσαν τις πωλήσεις.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

 Ο Βέλγος 37χρονος σχεδιαστής Matthieu Blazy, που θα αναλάβει το τιμόνι του brand, έγινε ευρέως σεβαστός και συμπαθητικός από τότε που τράβηξε την προσοχή για πρώτη φορά στο Maison Margiela Artisanal, όπου ήταν επικεφαλής σχεδιαστής στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

 Από τον Margiela, ο Blazy πήγε να δουλέψει για την απαιτητική Phoebe Philo στο Celine, και μετά από εκεί, εντάχθηκε στο team της Calvin Klein 205W39NYC. Ο Francois-Henri Pinault, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Kering, δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι ο πλούτος της εμπειρίας και το ευρύ πολιτιστικό υπόβαθρο του Matthieu Blazy θα του επιτρέψουν να φέρει τη δημιουργική του ώθηση στο έργο να συνεχίσει την κληρονομιά του οίκου Bottega Veneta».

 Η πρώτη συλλογή του Blazy για την Bottega Venta θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο του 2022.

Read More

And More