Η Vivienne Westwood γίνεται σήμερα 80 ετών!

Punk icon, ακτιβίστρια και μοναδική σχεδιάστρια η Dame Vivienne Westwood γίνεται σήμερα 80 ετών.

 Εμφανίστηκε στη σκηνή της μόδας τη δεκαετία του 1970, η Westwood και ο τότε σύντροφός της Malcolm McLaren δημιούργησαν το κίνημα της Punk μόδας: spacy μπλουζάκια, καρφίτσες, αλυσίδες και άλλα στοιχεία που έκαναν τα κομμάτια αυτά να ξεχωρίσουν, ενώ σήμερα κάποια από τα σχέδια της τα βλέπουμε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Από τότε, η Westwood δεν σταμάτησε ποτέ να σπάει τα όρια.

 

 

 

 

 

Λατρεύει την βικτωριανή εποχή και είναι υπεύθυνη για την επανεμφάνιση των κορσέδων και των κρινολίνων στα σύγχρονα catwalks. Η Westwood τα τελευταία χρόνια έχει μία έντονη δράση σαν ακτιβίστρια και πρωτοστατεί σε διαμαρτυρίες και ενέργειες που ευαισθητοποιούν το κοινό για την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Πλέον μοιράζεται τη ζωή της, με τον  Αυστριακό Αντρέας Κρόνταλερ είναι 25 ετών νεότερος, ήταν ένας από τους μαθητές της όταν δίδασκε στην στη Βιέννη. Παντρεύτηκαν το 1992 και μαζί σχεδιάζουν τις collection του brand της. Έχει τιμηθεί από την βασιλική οικογένεια για το έργο της και της απονεμήθηκε ο τίτλος Dame το 1992.

Read More

And More