Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Καννών για τον κορονοϊό!

Κάθε μέρα έχουμε μία νέα εξέλιξη για τον κορονοϊό, με την βιομηχανία της μόδας να παρακολουθεί και να παίρνει ανάλογα μέτρα όπως αναβολή των resort  και cruise  show μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Παρόλα αυτά το Met gala ανακοίνωσε χθες ότι θα διεξαχθεί κανονικά στις 5 Μαΐου ενώ περιμέναμε και την επίσημη ανακοίνωση απο το Φεστιβάλ Καννών ένα ακόμη event που έχει άμεση σχέση με την μόδα αφού οι red carpet εμφανίσεις εκεί θυμίζουν Oscar!

Amber Heart Cannes 2019

Julliane Moore Cannes 2019

Carla Bruni Cannes 2019

Εκπρόσωπος του φεστιβάλ έκανε την σχετική δήλωση:«το Φεστιβάλ των Καννών παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και τις οδηγίες που παρέχονται από τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς αρχές σχετικά με τον κορονοϊό και είναι σε διαρκή επαφή με το διοικητικό γραφείο Alpes-Maritimes. Είναι ακόμα αρκετά νωρίς για εκφράσουμε υποθέσεις για ένα φεστιβάλ το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε δυόμιση μήνες από σήμερα. Με τον καιρό, κι ανάλογα τα περιστατικά, το Φεστιβάλ των Καννών θα λάβει φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο να εξασφαλίσει την προστασία όλων των συμμετεχόντων και να διασφαλίσει την υγεία τους κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, με την βοήθεια των δημοσίων αρχών της πόλης των Καννών. Για την ώρα οι προετοιμασίες του φεστιβάλ συνεχίζονται κανονικά για να προετοιμαστούμε για την εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 23 Μαΐου 2020.»

Η ακύρωση του φετινού φεστιβάλ θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην διεθνή κινηματογραφική αρένα της αγοράς ταινιών μιας και στις Κάνες η παγκόσμια κινηματογραφική διανομή βρίσκει μεγάλο όγκο της ετήσιας λειτουργίας της.

Δεν θα γίνει καμία ακύρωση μέχρι να δούνε τις εξελίξεις, οπότε περιμένουμε και εμείς να τις αποφάσεις του μεγάλου κινηματογραφικού θεσμού!

 

Read More

And More