Η Εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης στέκεται ενάντια στο ρατσισμό

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης υποστηρίζει το δίκιο. Τι εννοώ; Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA), ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μια πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας για να υποστηρίξει την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). Με τίτλο “Fashion for ACLU” η CFDA ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τα μέλη της Εβδομάδα μόδας να μιλήσουν εναντίον του ρατσισμού, της θρησκοληψίας και του μίσους.

“Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή, όχι στο περιθώριο, να αγωνιζόμαστε με τόλμη για να προστατέψουμε τα πολύτιμα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε ενεργά συγκεκριμένα έργα που θα μεταφέρουν τη χώρα μας με νόημα προς τα εμπρός. Η ACLU κάνει αυτό το κρίσιμο έργο”, δήλωσε ο Steven Kolb, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CFDA.

Οι σχεδιαστές καλούνται να λανσάρουν το μότο “Fashion for ACLU” στις εκδηλώσεις τους και να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση της μπλε κορδέλας της ACLU. Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν το #StandWithACLU και #FashionforACLU κατά την ανάρτηση σε κοινωνικά μέσα. Περισσότεροι από 50 σχεδιαστές (συμπεριλαμβανομένων των Adam Selman, Diane von Furstenberg, Monse, τελετή έναρξης, Prabal Gurung) έχουν ήδη υποσχεθεί να συμβάλουν στην προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Φωτογραφίες: © Getty Images / Ideal Image

Read More

And More