Η ιταλική Vogue γράφει ιστορία! Κυκλοφορεί με ένα λευκό εξώφυλλο!

Το τεύχος Απριλίου της Ιταλικής Vogue, θα κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου, αλλά ήδη στο instagram το περιοδικό δημοσίευσε το εξώφυλλο του τεύχους, που είναι μία ιστορική στιγμή για την έκδοση, αφού για πρώτη φορά δεν υπάρχει τίποτα παρά… λευκό χρώμα!

 

Ο Εmanuele Farneti, editor in chief του περιοδικού γράφει για αυτή την απόφαση:”Στη μακρά ιστορία, που εκτείνεται πάνω από εκατό χρόνια, η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις, πράξεις τρομοκρατίας. Είναι παράδοση να μην κοιτάει ποτέ από την άλλη μεριά!
Λίγο πριν από δύο εβδομάδες, επρόκειτο να εκτυπώσουμε ένα θέμα που σχεδιάσαμε για κάποιο χρονικό διάστημα και στο οποίο θα συμμετείχαμε και ο L’Uomo Vogue σε ένα δίδυμο πρόγραμμα.
Αλλά πως να  μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο – ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα – δεν είναι στο DNA της Vogue Italia. Συνεπώς, καταργήσαμε το σχέδιό μας και ξεκινήσαμε από το μηδέν.
Η απόφαση να εκτυπώσουμε ένα εντελώς λευκό εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη εικόνων – ακριβώς το αντίθετο. Το επιλέξαμε γιατί το λευκό σημαίνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
Ο Λευκός είναι κυρίως σεβασμός.
Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το άθροισμα όλων των χρωμάτων.
Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούσαν όσοι έβαλαν τη ζωή τους στη γραμμή για να σώσει τη δική μας.
Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για να σκεφτεί κάποιος , καθώς και να παραμείνει σιωπηλός.
Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτό το άδειο χρόνο και χώρο, με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, γραμμές στίχων, μουσική και φροντίδα για τους άλλους.
Ο Λευκός υπενθυμίζει τότε, μετά την κρίση του 1929, αυτό το άψογο χρώμα υιοθετήθηκε για τα ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον.
Πάνω απ ‘όλα: το λευκό δεν σημαίνει παραδίδομαι αλλά είναι ένα καινούργιο κενό φύλλο που περιμένει να γραφτεί, ο τίτλος μίας ολοκαίνουριας ιστορίας που πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει!”

Μία πραγματική συγκινητική κίνηση από ένα μεγάλο μέσο, σε μία χώρα που όντως χρειάζεται έμπνευση και αισιοδοξία αυτή την στιγμή!

 

Read More

And More