Η Κατερίνα Ψωμά μας στολίζει με πολύτιμα αξεσουάρ!

Η Κατερίνα Ψωμά είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν τη μαγική δύναμη να πάρουν μια πολύτιμη ύλη και να την μετατρέψουν σε ανεκτίμητο αριστούργημα! Χρησιμοποιώντας υλικά από διαμάντια μέχρι σπάνια vintage κομμάτια καταφέρνει να δημιουργήσει πολύτιμα έργα τέχνης που εξελίσσουν την τέχνη του κοσμήματος! Εμείς τρυπώσαμε στο ατελιέ της και μάθαμε τα μυστικά της…

Ποιες είναι οι επιρροές σας και από πού αντλείτε έμπνευση για τα σχέδια σας;

Κάθε συλλογή είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, η Α/Κ 2009 είχε εμπνευστεί από την Αμερικανίδα Ιris Apfel και το αξεπέραστο στιλ της. Η πρώτη συλλογή που είχε βγει εκτός συνόρων στο London Fashion Week, είχε σαν θέμα τα crochet λουλούδια.

Ποια είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείτε;

Οτιδήποτε αξίζει προσοχής. Από ριτίνη, αμέθυστους, τιρκουάζ, vintage υλικά που βρίσκω όταν ταξιδεύω, μέχρι διαμάντια. Το πάθος μου είναι να δημιουργώ ισσοροπημένα σύνολα από ετερόκλητα υλικά….

Πως έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη ρομαντική διαδικασία του σχεδιασμού;

Δεν την έχει επηρεάσει. Απευθύνομαι σε μία διεθνή αγορά. Κοσμήματά μου πωλούνται από τις ακριβές μπουτίκ του St. Barth’s στην Καραϊβική, στο St. Tropez, στο Dubai και άλλα θέρετρα καθώς και στις μεγάλες μητρόπολεις… Και εκεί υπάρχουν περίοδοι ύφεσης, αλλά ξεπερνιούνται –ευτυχώς- πιο εύκολα.

Ποια είναι η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την φετινή σας συλλογή;

Φέτος πήγα back to basics. Δηλαδή ήθελα μια αποδομημένη συλλογή με βάση το χρώμα. Επίσης χρησιμοποίησα πολύ vintage υλικά τα οποία έκαναν τα κομμάτια πολύ περιορισμένα. Μερικά κομμάτια ήταν αριθμημένα. Χρώμα με απλή δομή ήταν το σύνθημα.



Ποιους σχεδιαστές-οίκους θαυμάζετε για τα κοσμήματα τους;

Μου αρέσει η δουλειά του Τούρκου σχεδιαστή Sevan Bicakci και θεώρω αξεπέραστα τα κοσμήματα του Ιταλικού οίκου Buccellati.

Σε ποιο τύπο γυναίκας απευθύνεστε;

Δεν υπάρχει ένας τύπος. Η δουλειά μου θέλει να κάνει όλες τις γυναίκες να αισθάνονται όμορφες.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στην επιλογή των αξεσουάρ;

Να μην τολμούν αυτό που πολλές φορές θα ήθελαν να φορέσουν. Μια κομψή εμφάνιση θέλει και τόλμη! Μην ακολουθούμε μόνο τους σίγουρους κανόνες….

Πως θα θέλετε να νιώθουν οι γυναίκες που φοράνε τις δημιουργίες σας;

Οι γυναίκες που φορούν τα κοσμήματά μου νίωθουν ιδιαίτερες, και πάντα μου αναφέρουν τα κολακευτικά σχόλια που ακούνε για τις δημιουργίες μου. Αυτό για μένα είναι η ανταμοιβή της δουλείας μου.

Εάν μπορούσατε να επιστρέψετε σε μια παλιότερη δεκαετία για να ζήσετε και να δημιουργήσετε, ποια θα επιλέγατε;

Το παρόν μου αρέσει πολύ διότι μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ ποίκιλα υλικά και μεθόδους. Γυρνώ συχνά πίσω στο χρόνο, μιας και χρησιμοποιώ συλλεκτικά υλικά προηγούμενων αιώνων, όπως μικρομωσαίκα του 19ου αιώνα από την Ρώμη, η παλιά σκαλιστά κόκκαλα μαμούθ, αφγανικές ζωγραφιστές χάνδρες. Όλα αυτά τα δένω με χρυσό και διαμάντια….

Που μπορεί να βρει κάποιος την συλλογή σας; Και πως μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας;

Τα κοσμήματα ταξιδεύουν από την Ιαπωνία μέχρι την Αμερική…
Τα κομμάτια της συλλογής και προσωπικές παραγγελίες βρίσκονται στο ατελιέ μας, στην Οδό Φωκίωνος 8 στο Συνταγμα. Τηλ 210 3314253.

Διαφορετικά μπορείτα να πάρετε μία γευση από το site, www.katerinapsoma.com η το facebook, www.facebook.com/katerinapsoma

Read More

And More