Site icon TLIFE

Η συλλογή του θρυλικού Andre Leon Talley βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s

Ο André Leon Talley ήταν ο  πρώτος Αφροαμερικανός creative director της αμερικάνικης Vogue και θρύλος της μόδας ! Το στιλ του έχει αφήσει εποχή με τα oversized καφτάνια του, τα υπερμεγέθη παλτό του, τα μοκασίνια του, αλλά και την απίστευτη συλλογή του με signature τσάντες, οι περισσότερες από τις οποίες φέρουν και το μονόγραμμα του.

 

Όλη αυτή η μοναδική συλλογή θα δημοπρατηθεί από τον κορυφαίο οίκο Christie’s. Η συλλογή του εκτός από κομμάτια Υψηλής Μόδας εμπεριέχει fine art, λογοτεχνία, αλλά και κομμάτια για εσωτερική διακόσμηση

 

Ο Talley είχε ιδιαίτερη αδυναμία και φιλική σχέση με κορυφαίους δημιουργούς όπως: Karl Lagerfeld, Miuccia Prada, Ralph Rucci και πολλούς ακόμη!Το εύρος της συλλογής που θα δημοπρατηθεί προέρχεται από πολύ σημαντικές στιγμές της βιομηχανίας της μόδας τα τελευταία 50 χρόνια και φυσικά αντανακλά το εκκεντρικό προσωπικό του στυλ.

 

Η Elizabeth Seigel, Head of Private and Iconic του οίκου Christie’s, είπε «Η ευαισθησία που είχε ο André Leon Talley για τη μόδα ήταν μοναδική και διαχρονική. Ήταν κατηγορηματικά σικάτος, οπότε η συλλογή που είχε μαζέψει όλη του τη ζωή δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Είμαστε παραπάνω από ενθουσιασμένοι που διαχειριζόμαστε αυτά τα αντικείμενα από τα σπίτια του, μια συλλογή που παρουσιάζει την ατελείωτη αγάπη του Talley για όμορφα πράγματα. Από μπαούλα της Louis Vuitton με το κλασικό μονόγραμμα μέχρι custom καφτάνια του Tom Ford, κάθε παρτίδα είναι πραγματικά βουτηγμένη στην προσωπικότητά του και την κληρονομιά του, η οποία συνεχίζει να μας εμπνέει όλους».

© 2024 tlife.gr