Η Yvonne Bosnjak μιλάει για όλα στο Τlife λίγο πριν το show της στην AXFW!

Η Yvonne Bosnjak έχει ήδη διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία, τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ελληνικής μόδας και όχι μόνο, αφού το brand Yvonne Bosjnak Athens, πέτυχε σημαντική προβολή σε τίτλους παγκοσμίου φήμης, όπως η Βρετανική Vogue, το Vanity Fair και το Forbes, καθιερώνοντας τη σχεδιάστρια σαν ένα ανερχόμενο αστέρι!Γεννήθηκε στη Γερμανία, ενώ τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Το 2016 δημιούργησε το δικό της Fashion Label, αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα μέσα από τις συλλογές της, που τις χαρακτηρίζουν η ποιότητα και η υψηλή αισθητική και δεξιοτεχνία.

Έχοντας κάνει μια διεθνή καριέρα σαν μοντέλο η Βosnjak δημιουργεί μέσα από την δική της σειρά, prêt-a-porter ρούχα για υψηλές προσδοκίες, κυρίως γιατί ξέρει πολύ καλά να μεταφράζει την όλη την εμπειρία και την σοφία που αποκόμισε από το modeling και τα fittings σε ρούχα που πραγματικά κολακεύουν τις γυναίκες.

Φέτος για πρώτη φορά θα δούμε την νέα της collection στην AXFW, αλλά λίγες μέρες πριν, καταφέραμε να έχουμε μαζί της μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για όλα.

1. Από το ξεκίνημα σας, το 2016 σαν σχεδιάστρια μέχρι σήμερα, πείτε μας τις 3 πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα σας που ξεχωρίζετε.

Σίγουρα το πρώτο μου σχέδιο που προοριζόταν προς πώληση είναι μία σημαντική στιγμή για μένα. Όπως εξίσου σημαντικές στιγμές ήταν τα τηλεφωνήματα και τα υπέροχα λόγια καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών που με γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια. Μία ακόμα στιγμή που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσέγγιση από την Αγγλική Vogue που με παρουσίασε στους αναγνώστες της με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.

Είμαι ευγνώμων για όλες τις στιγμές που έχω ζήσει σε όλο αυτό το ταξίδι και εύχομαι να ζήσω κι άλλες.

2. Τι θα δούμε στην AXDW, η νέα σας συλλογή που θα μας ταξιδέψει;

Δεν θέλω να αποκαλύψω πράγματα για αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψουμε. Με μια Μεσογειακή αύρα και Ευρωπαϊκό αέρα.

3. Οι collection σας έχουν μία διαχρονική κομψότητα, ποια είναι η γυναίκα που έχετε στο μυαλό σας;

Η σύγχρονη γυναίκα, δυναμική, ευαίσθητη που ξέρει τι θέλει και είναι κομψή κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς να το φωνάζει. Η γυναίκα που φοράει τα ρούχα της χωρίς να την φορούν αυτά.

 

4. Σχεδιάζετε και bridal collection εκτός από την pret a porter;

Αισθάνομαι τόσο όμορφα όταν έρχονται πελάτες που με ένα και μόνο πρόχειρο σχέδιο εμπιστεύονται σε εμάς την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους. Διαλέγουμε μαζί τα υφάσματα και ετοιμάζουμε ένα νυφικό sur mesure, χωρίς να έχουμε δική μας νυφική συλλογή. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να καταφέρω κάποια στιγμή να έχω τον χρόνο να δημιουργήσω μια ανάλογη συλλογή νυφικών, είναι ένας στόχος για το μέλλον.

 

5. Πως αποφασίσατε να λανσάρετε και σειρά με κοσμήματα;

Τα κοσμήματα και γενικότερα τα αξεσουάρ, πλαισιώνουν τα ρούχα μας με τον ιδανικότερο τρόπο. Από την στιγμή που προτείνω μια συγκεκριμένη αισθητική στην ένδυση, θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να προτείνω και κάποια αξεσουάρ που κατά την δική μου άποψη ταιριάζουν. Είμαι οπαδός των λιτών γραμμών και αυτό ισχύει και για τα αξεσουάρ. Αυτό που προσθέσαμε φέτος επίσης είναι τα Bio Belt μας, υπέροχες ζώνες που αγκαλιάζουν την μέση της γυναίκας και προσθέτουν χαρακτήρα στην εμφάνισή μας.

6. Mία ταλαντούχα γυναίκα σαν εσάς πώς περνάει ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο της;

Αγαπημένη συνήθεια να περνώ την ελεύθερο χρόνο μου με την οικογένειά μου και φίλους.

7. Αν μπορούσατε να βάλετε ένα κομμάτι – κλειδί στην ντουλάπα μας ποιο θα ήταν αυτό;

Ένα υπέροχο μαύρο γυναικείο κουστούμι.

 

8. Υπάρχει κάτι που δεν λείπει από καμία συλλογή σας, ένα στοιχείο, χρώμα, ύφος που το αγαπάτε ιδιαίτερα;

Υπάρχουν δύο χρώματα που αγαπώ και χρησιμοποιώ ιδιαίτερα, το μαύρο και το εκρού. Είναι κομμάτι της προσωπικότητάς μου και τα απαραίτητα χρώματα σε μια συλλογή μου. Αν και πολύχρωμος εσωτερικά άνθρωπος, μου αρέσει η λιτότητα και απλότητα που προσφέρουν αυτά τα χρώματα.

9. Έχετε ένα μοναδικό προσωπικό style. Πείτε μας 2 κανόνες για άψογη εμφάνιση πέρα από τάσεις.

Πέρα από τάσεις και οδηγίες, μια γυναίκα για να έχει προσωπικό στυλ πρέπει να φοράει ρούχα που την κάνουν να νοιώθει καλά, άνετα, που να νοιώθει όμορφη μέσα σε αυτά, χωρίς να στέκεται στις γνώμες άλλων και χωρίς να ρισκάρει ενάντια στην διάθεσή της να τολμήσει κάτι διαφορετικό. Τολμάμε μόνο πράγματα που γεννιούνται από μέσα μας και που μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα και άνετα. Μόνο εμείς οι ίδιες ξέρουμε τι νοιώθουμε.

Το πιο σημαντικό είναι μια γυναίκα να νοιώθει καλά, να μην ακούει κανέναν, γνώμες που ρισκάρουν την εμφάνιση και την διάθεση της. Μόνο εκείνη ξέρει πως νοιώθει.

10. Ποια στοιχείο της προσωπικότητας ξεχωρίζετε σαν πιο σημαντικό για την επιτυχία σας;

Σαν άνθρωπος έχω πολύ μεγάλη επιμονή, υπομονή και εργατικότητα. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι απαραίτητα για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει και να επιτύχει σε ό,τι έχει βάλει στο μυαλό του. Για μένα ο πρώτος οδηγός είναι το ένστικτό μου. Σε αυτό βασίζομαι, αυτό ακολουθώ και με τα τρία στοιχεία που προανέφερα προχωρώ μπροστά. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν δουλεύεις πολύ, επιμένεις πολύ και έχεις υπομονή δεν γίνεται να αποτύχεις, για τον κάθε άνθρωπο φυσικά εκεί που έχει ταλέντο και αποφασίσει να ασχοληθεί.

 

Read More

And More