Μήπως ήρθε η ώρα να οργανώσεις επιτέλους σωστά την ντουλάπα σου; Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Η ντουλάπα σου είναι η βάση για την σωστή σου εμφάνιση. Εκεί έχεις τα ρούχα σου και εκεί καταφεύγεις κάθε μέρα για να δημιουργήσεις το σύνολό σου. Πόσες όμως από εμάς έχουν μία σωστά οργανωμένη ντουλάπα; Kαθαρή, σε τάξη με όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς περιττά ρούχα; Kαιρός να αποκτήσεις και εσύ την ντουλάπα των ονείρων σου.

 Θα σου γράψουμε αρκετά βήματα αλλά δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να τα κάνεις σε μία μέρα. Διάβασε το αφιέρωμα με την ησυχία σου, κράτησε σημειώσεις και οργάνωσε στο χρόνο σου ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχεις την ντουλάπα των ονείρων σου.

Καθάρισμα

Η ντουλάπα είναι ένα έπιπλο, το οποίο δεν μπορούμε να το καθαρίζουμε συχνά όπως θέλουμε. Η αλλαγή σεζόν είναι η κατάλληλη εποχή για να χαρίσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Το δεύτερο όφελος είναι ότι αδειάζοντας όλα τα πράγματα μπορούμε να δούμε πολύ καλύτερα όλα μας τα κομμάτια και να τα οργανώσουμε πιο σωστά.

Περάστε όλη την ντουλάπα σας με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης που ιδανικά έχει άρωμα λεβάντας για να κρατάει μακριά τον σκόρο. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα, σειρά έχει το στέγνωμα της ντουλάπας για να μπορέσετε στη συνέχεια να τοποθετήσετε στο εσωτερικό της τα ρούχα σας χωρίς να υπάρχει ίχνος υγρασίας. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας που είναι έξτρα απορροφητικό, κατάλληλο για όλες τις χρήσεις και ιδανικό για την ντουλάπα, καθώς δεν αφήνει χνούδι.

Aπαλλάξου από όσα δεν φοράς

Ναι, ξέρω, δύσκολα αποχωρίζεσαι πράγματα, αλλά χρειάζεται για να δώσεις νέα πνοή στην γκαρνταρόμπα σου. Για να στο κάνω ακόμη πιο εύκολο κάνε αυτές τις άπλες ερωτήσεις για τα ρούχα που σε απασχολούν και οι απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά:

1.Το έχω φορέσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες;
2.Θα το φόραγα ξανά;
3.Αν το έβλεπα αυτήν τη στιγμή σε κατάστημα θα το αγόραζα;
4.Μου αρέσει πάνω μου;
5.Έχει κάποιο ελάττωμα που θέλει φτιάξιμο;

Επίσης αν έχεις πολλά ίδια κομμάτια (τζιν και t shirt) καιρός να κρατήσεις 3 τα καλύτερα!

Bάλε ίδιες κρεμάστρες

Θα δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα και θα ξεκουράσουν το μάτι σου όταν ανοίγεις την ντουλάπα και θες να δεις τι θα φορέσεις! Επίσης, θα πάψει η ντουλάπα σου να δείχνει φοιτητική.

Βάλε τα ρούχα ανά κατηγορία

Ναι, τοποθέτησέ τα με μία σειρά ώστε να ξέρεις: παντελόνια, πουκάμισα, φούστες κλπ. Έτσι, θα γνωρίζεις που είναι τι και δεν θα χάνεις χρόνο το πρωί που αναρωτιέσαι “που είναι το μπεζ παντελόνι που σκέφτηκα χθες να βάλω σήμερα στην δουλειά”. Εγώ το έκανα και είναι σωτήριο.

Οργάνωσε ένα συρτάρι με τα εσώρουχα

Έχεις ένα συρτάρι “τίγκα” στα εσώρουχα που συνήθως είναι και το πιο ακατάστατο. Εκεί υπάρχουν σλιπ και σουτιέν που έχεις αγοράσει τα τελευταία χρόνια και όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι τα εσώρουχα που έχουν χάσει το αρχικό τους χρώμα και την ελαστικότητά τους δεν έχουν κανένα λόγο να είναι στην ντουλάπα σου. Δεν τα φοράς πια και πιάνουν χώρο χωρίς λόγο. Αυτά είναι συνήθως τα εσώρουχα που έχεις πάνω από τρία χρόνια. Τα πετάς λοιπόν, και ετοιμάζεσαι να πάρεις καινούρια! Τώρα, όσα έμειναν τα τακτοποιείς ανά κατηγορία και αν θέλεις σε ειδικές θήκες υφασμάτινες: μία για τις κάλτσες, μία για τα σλιπ, μία για τα καλσόν κλπ.

Αξεσουάρ σωστά οργανωμένα

Υπάρχουν μικρά καλάθια που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και να τα βάλεις σε ένα μεγάλο συρτάρι -αν έχεις στην ντουλάπα σου αποκλειστικά για αυτά. Ή σε ένα ράφι στο πάνω ή κάτω μέρος. Έτσι, θα τα έχεις όλα μαζεμένα και τακτοποιημένα: κοσμήματα, φουλάρια, ζώνες και ό,τι άλλο ψάχνεις κάθε φορά και δεν το βρίσκεις.

Αν ακολουθήσεις τα βήματα που σου προτείνουμε θα έχεις σύντομα και εσύ την ντουλάπα που ονειρεύεσαι και θα δώσεις ποιότητα στην γκαρνταρόμπα σου. Καλή επιτυχία!

Φωτογραφίες istock

Read More

And More