Ιssey Miyake: Ένα αριστουργηματικό βιβλίο για την πορεία του σπουδαίου Ιάπωνα σχεδιαστή

O Issey Miyake δεν χρειάζεται συστάσεις.Ένας μοναδικός σχεδιαστής με πορεία πολλών ετών, που έχει αφήσει ιστορία με τις δημιουργίες του. Τώρα λοιπόν κυκλοφορεί ένα  πολυτελές λεύκωμα με τον τίτλο: «Issey Miyake: 1960 to 2022», το οποίο μας μυεί στην πορεία του σχεδιαστή από το 1960, όταν ξεκίνησε τις σπουδές του στο Tama Art University στο Τόκιο, μέχρι τον θάνατό του το 2022.

Το λεύκωμα των εκδόσεων Taschen ανακαλύπτουμε τα πρώτα του σκίτσα, φωτογραφικό υλικό από τα υλικά που χρησιμοποιούσε και τα εμβληματικά του κομμάτια αλλά και  πληροφορίες για τις διάσημες σειρές του: Miyake Pleats και Pleats Please.

Την επιμέλεια του λευκώματος υπογράφει η Midori Kitamura, πρόεδρος του Miyake Design Studio και του Miyake Issey Foundation, η οποία είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το στούντιο του Miyake ως μοντέλο  σε ηλικία 20 ετών και συνέχισε να εργάζεται δίπλα του για σχεδόν 50 χρόνια.

 

Ο  Miyake μετά τις σπουδές του για λίγο καιρό εργάστηκε στο Παρίσι διπλά στους Givenchy και Guy Laroche αλλά σύντομα επέστρεψε στο Τόκιο όπου και λάνσαρε την δική του μάρκα το 1970. Από κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή, με τον Ιάπωνα δημιουργό να αφήνει το στίγμα του στον κόσμο της Μόδας που τον τοποθετεί στην elite των δημιουργών.

Φωτογραφίες Τaschen

Kεντρική φωτογραφία @isseymiyakeofficial

 

 

Read More

And More