Κεντημένα φορέματα και σομπρέρο: Η Cruise συλλογή του Dior με έμπνευση από τις Μεξικανές rodeo riders

Η νέα Cruise συλλογή του οίκου Dior για το 2019 παρουσιάστηκε στο Chantilly στη Γαλλία, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι. Το show καθυστέρησε να ξεκινήσει 45 λεπτά, κάνοντας τους πάντες που δεν βρίσκονταν εκεί να αναρωτιούνται γιατί. Όταν είχαμε την ευκαιρία να δούμε το catwalk τότε καταλάβαμε το λόγο, αφού η πασαρέλα που βρισκόταν στο Domaine de Chantilly, ένα ιστορικό κάστρο, ήταν εκτεθειμένη στη βροχή, παρόλο που πάνω από τους θεατές υπήρχε σκέπαστρο για να τους προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τον γαλλικό οίκο να υποστηρίζει πολύ το γυναικείο φύλο και αυτό το show δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση. Η Artistic Director, Maria Grazia Chiuri, πρόσθεσε για ακόμα μια φορά το φεμινιστικό της μήνυμα, αφού η συλλογή ήταν βασισμένη στις Μεξικανές rodeo riders, οι οποίες φορούν όμορφα φορέματα και “στολισμένα” σομπρέρο.

Σύμφωνα με το WWD, η Maria Grazia Chiuri επισκέφθηκε πολλές φορές το Μεξικό πριν από τη δημιουργία αυτής της συλλογής. Στόχος της ήταν να μελετήσει τον πολιτισμό της χώρας και να σχεδιάσει κάτι μοναδικό, αποφεύγοντας όμως αρνητικές κριτικές που θα αφορούσαν τον εξευτελισμό της μεξικάνικης κουλτούρας. Έτσι λοιπόν, υλοποίησε την Cruise collection παίρνοντας στοιχεία και από τη γαλλική και από τη μεξικάνικη κουλτούρα.

Η ίδια είχε πει σε δήλωσή της: “Αυτός ο τρόπος που διακοσμούν τα ρούχα τους οι Μεξικανές, είναι μέρος της κουλτούρας μου, η οποία προέρχεται από τη νότια Ιταλία όπου γεννήθηκε ο πατέρας μου, αλλά και από το νότο της Γαλλίας, όπως και στη Νότια Αμερική. Με κάποιο τρόπο, νομίζω ότι όλος ο Νότος έχει την ίδια γλώσσα. Όταν μιλάμε για δαντέλα, όταν μιλάμε για κεντήματα, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε από πού προέρχονται”.

Ήταν κρίμα και ταυτόχρονα συναρπαστικό να βλέπεις αυτήν τη τόσο όμορφη δαντέλα και κεντήματα να βρέχονται. Ακόμα και αυτές οι δύσκολες καιρικές συνθήκες όμως, “έδεναν” με το concept και τις “ιππικές” πινελιές που περιλάμβανε.

Επίσης, το look του κάθε μοντέλου ταίριαζε απόλυτα με τη βροχή, καθώς απαρτιζόταν από μπότες ιππασίας, sneakers, φορέματα και φούστες μέχρι τον αστράγαλο. Αυτή η θηλυκή πλευρά πολλές φορές “έσπαγε” με τα masculine σακάκια και τα παντελόνια να δίνουν το παρών.

 

Read More

And More