Κορονοϊός: Πως τον αντιμετωπίζει ο κόσμος της μόδας

O νέος κορονοϊός έχει πλέον χαρακτηριστεί ως πανδημία και έχει σημάνει συναγερμό σε όλον τον κόσμο! Όπως είναι λογικό, η βιομηχανία της μόδας δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτήν την μεγάλη εξέλιξη στο χώρο της υγείας.

Ήδη μεγάλοι οίκοι έχουν κάνει κινήσεις, ώστε να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο, κάνοντας δωρεές πολλών εκατομμυρίων  για την καταπολέμηση του. Σύμφωνα με το WWD, οι όμιλοι LVMH (Louis Vuitton, Fendi, Dior), Kering (Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga) και Swarovski έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν το ποσό των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική βοήθεια.

Η Giorgio Armani αναγκάστηκε και έκανε, μέσω livestream, το τελευταίο του σόου στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, μέσα σε μία άδεια από κοινό αίθουσα, για να μην φέρει το κοινό σε κίνδυνο, ενώ ήδη ενώ έχει ήδη ανακοινώσει το ποσό που θα δωρίσει για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Οι cruise και οιresort συλλογές που παρουσιάζονται κάθε χρόνο και είναι αρκετά σημαντικές για την μόδα, όπως όλα δείχνουν, θα αναβληθούν. Ήδη αρκετοί από αυτούς ακύρωσαν τις παρουσιάσεις των collection τους. Η Gucci ακύρωσε το σόου της στο Σαν Φρανσίσκο, η Burberry στη Σανγκάη και ακολουθούν και πολλές ακόμη ανακοινώσεις.

Τα μέτρα είναι κοινά για όλους και οι μάσκες είναι απαραίτητες, ειδικά στις χώρες που τα κρούσματα αυξάνονται. Ο κόσμος της μόδας δεν θα μπορούσε να αψηφήσει αυτήν τη νέα συνθήκη. Και την ενσωμάτωσε με το δικό της -“αναγκαστικά”- τρόπο.

Στις εβδομάδες μόδας στο Μιλάνο και στο Παρίσι το street style ήταν σαφώς επηρεασμένο…

attends an event

Read More

And More