Λίγο πριν οι επώνυμες μούσες τους περπατήσουν στο catwalk oι Celebrity Skin μιλάνε στο TLIFE…

Οι Celebrity Skin είναι ένα fashion label με έδρα του την Αθήνα και creative director τον Δημήτρη Στρέπκο. Ένας άνθρωπος με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της τέχνης που αποφάσισε μαζί με την Ελένη Μπάρλα να δημιουργήσουν τους Celebrity Skin. Το label αναδείχθηκε μέσα σπό το θεσμό ΑXDW όπου απέσπασαν δύο βραβεία αυτά του Best Catwalk και Best Designer και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχoυν καταφέρει να αγαπηθούν πολύ.

Όπως επιβάλλει άλλωστε και το όνομα του label μούσες του είναι γυναίκες από το χώρο του θεάματος με κοινά χαρακτηριστικά την έντονη προσωπικότητα και τη θηλυκότητα.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι Celebrity Skin συμμετέχουν στο AXDW όπου θα παρουσιάσουν τη συλλογή τους για την ερχόμενη σεζόν, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012.

Το μυστικό είναι πως τις δημιουργίες τους τις βλέπουμε φορεμένες από τις αγαπημένες τους celebrities, όπως η όμορφη Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, το κορίτσι με το spicy πρόσωπο Άντα Λιβιτσάνου αλλά και η ταλαντούχα Εβελίνα Παπούλια. Όπως αποκλειστικά είπε ο Δημήτρης στο TLIFE, φέτος στο show θα συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι από τη showbiz όπως η Τζένη Μπότση, η Αντιγόνη Ψυχράμη, οι Vegas, ο Hσαίας Ματιάμπα ο Παναγιώτης Μπουγιούρης αλλά και άλλοι που τους κρατάει για έκπληξη.

Πριν σε αφήσω να απολαύσεις τη συνέντευξη του Δημήτρη Στρέπκου όπου με πολύ έξυπνο λόγο περιγράφει και αναλύει τη μόδα αλλά και συστήνει τους Celebrity Skin να σου πω πως οι δημιουργίες του label έχουν έντονο το στοιχείο της θεατρικότητας πράγμα που όπως ο ίδιος ο Δημήτρης υποστηρίζει είναι αποτέλεσμα των τόσων χρόνων ενασχόλησής του με τα θεατρικά κοστούμια αλλά και την όλη φιλοσοφία που κρύβει από πίσω του ο οίκος.

Ποιός είναι ο λόγος που επιλέγεις επώνυμους ανθρώπους για να αναδείξουν τη δουλειά σου; Kαι ποιο είναι το κριτήριο της επιλογής σου;
Επιλέγω ανθρώπους με έντονη προσωπικότητα! Τα ρούχα έχουν μία θεατρικότητα και θέλω ο άνθρωπος που τα φοράει να παίζει με αυτά ένα ρόλο. Είναι ανώφελο να επιλέξω ένα απλό μοντέλο και να του ζητήσω να υποδυθεί ένα ρόλο όταν υπάρχουν επαγγελματίες ηθοποιοί που μπορούν να το κάνουν πολύ καλά και να δείξουν αμέσως αυτό που θέλει να επικοινωνήσει η δημιουργία των Celebrity Skin. Τώρα, ο τρόπος επιλογής ποικίλει, αφού αυτό που με νοιάζει είναι να υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, με άλλο background κι άλλης ηλικίας.

Τι παρουσιάζεις στην 10η ΑΧDW; Τι σε έχει εμπνεύσει για τη συγκεκριμένη συλλογή;
Αυτή η συλλογή μας έχει τον τίτλο Industrial Ray και βασική επιρροή μας είναι το πρόσφατο ταξίδι μας στη Βαρκελώνη και η επίδραση του συγκλονιστικού Gaudi, τόσο στην επιλογή των υφασμάτων, όσο και στην τεχνοτροπία που ακολουθήσαμε. Προσπαθήσαμε να εξελίξουμε το ύφος της προηγούμενης συλλογής μας, Dramatic Discipline, τιθασεύοντας το θεατρικά στοιχεία και εισάγοντας πιο βιομηχανικά πρότυπα. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μαύρο, το γκρι, το λευκό και το nude. Τα υφάσματα είναι αέρινα σε συνδυασμό με κάποια δύσκαμπτα.

Πιστεύεις πως η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες σε νέους Έλληνες σχεδιαστές;
Παρότι οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, υπάρχει χώρος και χρόνος για τους νέους Έλληνες σχεδιαστές να αναπτυχθούν. Θεωρούμε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, βαθιά γνώση του αντικειμένου και το κυριότερο όραμα, vision.

Πιστεύεις πως είναι μία καλή αφορμή το ΑXDW για να αναδειχθούν νέα ταλέντα;
Εμείς είμαστε παιδιά του AXDW έχοντας κερδίσει τα 2 βραβεία “Best Designer” και “Best Catwalk”. Σίγουρα το AXDW έβαλε ένα λιθαράκι στην επιτυχία μας.



Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μία έντονη αποστροφή από την logo – mania που είχαν οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεις πως αυτή η νέα τάση θα φέρει μεγαλύτερη κινητικότητα στους εγχώριους σχεδιαστές μόδας;

Σαφώς το πιστεύω γιατί οι Ελληνίδες πλέον ανακάλυψαν ότι υπάρχει δημιουργία στην Ελληνική επικράτεια και την έχουν εισάγει στην καθημερινότητά τους. Υπάρχει σαφής βελτίωση στο επίπεδο γούστου, υπάρχει μια μικρή σαφής απομάκρυνση από την μπουζουκο-αισθητική. Η Ελληνίδα ανακαλύπτει τους Έλληνες designers και τους εμπιστεύεται τώρα πια.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό;
Avant garde designer με δημιουργίες που έχουν ID, ταυτότητα. Τα motto μας είναι Dare to Wear και Luxury you can afford.

Tι είναι αυτό από το οποίο παίρνεις έμπνευση για τις δημιουργίες σου;
Είμαστε avant garde designers και επηρεαζόμαστε από οποιαδήποτε μορφή τέχνης συναντήσουμε στην αναζήτηση των δημιουργιών μας. Βλέπουμε θέατρο, κάνουμε ταξίδια, ψάχνουμε στο διαδίκτυο, λατρεύουμε το street fashion, σεβόμαστε τις εναλλακτικές μορφές τέχνης και τρέφουμε ατελείωτη αγάπη στο παλαιό Χόλιγουντ, τον Alfred Hitckok, και τον αξεπέραστο Tim Burton. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη συλλογή μας, που μας εξασφάλισε 2 βραβεία «Best Designer και Best Catwalk”, είχε τον τίτλο “Tim Burton’s impossible nightmare”.



Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα;

Η γυναίκα που τολμά να πειραματίζεται, όχι απαραίτητα μια τέλεια γυναίκα αλλά μια γυναίκα της πραγματικότητας.

Πως θα ήθελες να νιώθει η γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου;
Η γυναίκα που φοράει δημιουργία Celebrity Skin τολμά να προκαλεί το ενδιαφέρον, τολμά να είναι στο επίκεντρο, τολμά να είναι ο εαυτός της. Άρα αισθάνεται άνετα, δυνατή, sexy και με μια πινελιά θεατρικότητας στην καθημερινότητά της.

Ποιά είναι τα πιο δημοφιλή στιλιστικά λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες;
Ακολουθούν τυφλά τους στιλίστες, κάνουν over-dressing, αποθεώνουν την logomania και λατρεύουν την μπουζουκο – αισθητική.

Θάνατος στα κολάν, θάνατος στα πολύ χαμηλά παπούτσια!


Για να θεωρηθεί μια γυναίκα καλοντυμένη πιστεύεις πως πρέπει να ακολουθεί πιστά τις τάσεις της μόδας;
Όχι φυσικά. Θα πρέπει να προσαρμόσει τη μόδα στον εαυτό της. Η μόδα δεν είναι δυνάστης, αλλά ένα παιχνίδι. Οφείλει να μας κάνει να αισθανόμαστε πιο όμορφοι.

Tι πρέπει να φοράει μια γυναίκα για να θεωρηθεί sexy;
Όπως είπε και η Coco Chanel: a little black dress και ένα ζευγάρι ψηλές γόβες.

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για τη φετινή σεζόν που πιστεύεις πως κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόσει στην γκαρνταρόμπα της;

Τα ankle – boots σε ευρεία γκάμα χρωμάτων (μελί – καφέ, ταμπά, λευκά, μπλε) και σε διάφορες υφές (δέρμα, tweed, βελούδο).



20-30-40… Ποιά είναι τα βασικά κομμάτια που επιβάλλεται να αποκτάει μια γυναίκα με το πέρασμα του χρόνου;

Με το πέρασμα του χρόνου μια γυναίκα οφείλει να έχει:
1. Μια υπέροχη καλοραμμένη καμπαρντίνα (σε διάφορα χρώματα)
2. Ένα μαύρο φόρεμα
3. Άπειρες pencil φούστες
4. Πουκάμισα που κολακεύουν απίστευτα
5. Ένα ταγιέρ σε tweed.
– Καλό θα ήταν να αποφεύγει τα faux κοσμήματα, τα πλαστικά ή νάιλον δημιουργήματα πάσης υφής και την μπλε σκιά.



Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε δείγμα δουλειάς μας στην Τουρκία σε συνεργασία με τον στιλίστα Άρη Γεωργιάδη και το επόμενο ταξίδι μας στο εξωτερικό θα είναι στις 2 Δεκεμβρίου όπου θα παρουσιάσουμε την Industrial Ray collection στο fashion week του Μεξικό.

Εάν κάποια θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου είτε για να δει είτε για να αποκτήσει κάποια από τις δημιουργίες σου που μπορεί να σε βρει;
Τα ρούχα μας διατίθενται στο show room μας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και κομμάτια μας είναι διαθέσιμα στα: Queen (Κηφισιά), Room 69 (Σύνταγμα), Flou (Κολωνάκι).

Photos: Μάνο Αγριμάκη. Makeup/hair: George P. Kritikos (D-Tales)

Read More

And More