Loukia Omnium Gatherum: Ένα ατμοσφαιρικό show για τα 40 χρόνια Loukia

Με ένα πρωτοποριακό, ατμοσφαιρικό fashion show εγκαινιάστηκαν οι εορτασμοί που οραματίστηκε, εμπνεύστηκε και παρουσίασε η Plus More 360°, για τα 40 χρόνια Atelier Loukia το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών παραχωρήθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για να φιλοξενήσει ειδικά την επέτειο “Loukia Οmnium Gatherum by APIVITA”, του ιστορικού ατελιέ υψηλής ραπτικής.

Το show πλαισίωσε τεχνολογικά με προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής η Samsung SUHD TV και μουσικά η Nalyssa Green με μια πειραματική live performance: ακολουθώντας την τεχνική του live looping, έφτιαξε ένα “χαλί” από ήχους με βάση μόνο τη φωνή και το theremin. Τόσο η performance της Nalyssa Green όσο και η επίδειξη, αναπαράγονταν σε ένα επιβλητικό artistic video wall αποτελούμενο από επαγγελματικές οθόνες Samsung.

Στην πασαρέλα παρέλασαν 40 επετειακές δημιουργίες. Ένα artistic video wall αποτελούμενο από επαγγελματικές οθόνες Samsung ενσωματώθηκε στο λιτό και ιδιαίτερο σκηνικό του catwalk, αναδεικνύοντας το ύφος του fashion show και τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες των ρομαντικών και φίνων ενδυμάτων. Το άχρονο σύμπαν του Atelier Loukia ξεδιπλώθηκε μέσα από μια σειρά μοναδικών δημιουργιών, σα μια ιστορία χωρίς αρχή και τέλος. Κάθε ένα ολοκληρωμένο και αυτόνομο, αλλά ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συνέχεια του, ξεχωρίζει πρωτίστως ως όμορφο αντικείμενο.

Με έναυσμα και έμπνευση πάντα την τέχνη, οι χρωματικοί συνδυασμοί προσομοιάζουν με πίνακες: Oργάντζα, εύθραυστες δαντέλες, τουίντ, πλέξεις από κορδόνια, κεντήματα και ξέφτια, ως ψηφίδες υψηλής αισθητικής, συνθέτουν ένα κολάζ υλικών και υφών που ακουμπά πάνω στον Klimt. Οι διαφάνειες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυστηρά υφάσματα συνδυάζονται με πολύτιμα σιφόν. Tα παλτό μαλακώνουν με αέρινες, τούλινες φούστες. Η γοητεία του ανδρόγυνου στοιχείου κάνει την εμφάνιση της με ψηλόμεσα, φαρδιά παντελόνια και αψεγάδιαστο tayloring, ενώ οι γυαλιστερές δαντέλες δίνουν την αίσθηση του λιωμένου μέταλλου.

Λουλούδια πλεγμένα στους καρπούς, στα δάχτυλα και στο σώμα ήταν τα κοσμήματα που δημιούργησε η σχεδιάστρια Έλενα Κουγιανού, μια ειδική σειρά για το show “UTOPIA by Elena Kougianou for Loukia”. Οι κατασκευασμένες με υφάσματα Loukia και βελούδινες κορδέλες χειροποίητες μπαλαρίνες ήταν από τον αργυρό χορηγό του event “Τhe Workshop”, που για αυτή την ξεχωριστή βραδιά εμπνεύστηκε τα “The Workshop for Loukia”.

Τι μας είπε η ίδια η δημιουργός!

Τι εικόνες, ποιες λέξεις και ποια συμπεράσματα έφεραν αυτά τα 40 χρόνια δημιουργίας και ζωής μέσα στη μόδα; Πώς θα περιγράφατε αυτό το ταξίδι;
Ταξίδι μαγικό σε μέρη που η φαντασία μου δεν είχε αγγίξει… πριν μπω στο πλοίο. Ταξίδι με φουρτούνες αλλά και λιμάνια δίχως ονόματα που έψαχνες να τα βρεις. Ταξίδι με φουσκωθαλασσιές και μπουνάτσες λίγες αλλά υπέροχες. Σ’ αυτά τα ταξίδια τα δώρα ήταν τα υφάσματα, τα χρώματα και οι φόρμες… μέχρι να γίνουν ρούχα!

Με αφορμή τη συνεργασία σας με τη Samsung… Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη μόδα; Πώς εκφράζεται η δημιουργικότητα μέσα από την τεχνολογία; Πώς αυτά τα δύο συνυπάρχουν για εσάς;
Ανάδειξη της δουλειάς μου από οθόνες υψηλής ανάλυσης, όπως της Samsung που προβάλουν λεπτομέρειες, λάμψεις και μικρά θροΐσματα, τί πιο υπέροχο!

The photography exhibition

Μετά το πέρας του fashion show, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης Omnium, στην οποία κλήθηκαν μεγάλα ονόματα Ελλήνων φωτογράφων μόδας να αποτυπώσουν σε μία εικόνα το πνεύμα του Οίκου η οποία φιλοξενείται στο κτίριο του πρώην Ιανού, Σταδίου και Αρσάκη στο κέντρο της Αθήνας. Οι Samsung SUHD TVs με τεχνολογία Quantum Dot και μίνιμαλ σχεδιασμό, πλαισίωσαν τεχνολογικά την έκθεση, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με την εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βλέμματα έκλεψε η πρωτοποριακή επαγγελματική οθόνη Mirror, που συνδυάζει τις ιδιότητες της κλασικής οθόνης με την λειτουργία του καθρέφτη και ενεργοποιείται με ανίχνευση κίνησης.

Οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι μόδας, παλαιότεροι αλλά και της νέας γενιάς, κλήθηκαν να εικονογραφήσουν σε ένα έργο τους, ο καθένας με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, το πνεύμα του οίκου. Oι δημιουργίες Atelier Loukia γίνονται τώρα το αντικείμενο μιας άλλης, άμεσα συνδεδεμένης με το ένδυμα μορφή τέχνης: αυτή της φωτογραφίας. Άνθρωποι των τεχνών, της μόδας και λάτρεις του οίκου συνέρρευσαν στο χώρο της έκθεσης, σε συνέχεια των επετειακών εορτασμών για τα 40 χρόνια Atelier Loukia. Αργυρός χορηγός ήταν η exclusive σαμπάνια CUVE CARBON, η οποία πρoσέφερε σαμπάνια καθόλη τη διάρκεια των εγκαινίων. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε live streaming του show στις εντυπωσιακές SUHD τηλεοράσεις της Samsung, ενώ τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την επίδειξη είχε όλο το κοινό, μέσα από το site loukiaomniumgatherum.com.

Oι συμμετέχοντες φωτογράφοι με αλφαβητική σειρά Νίκος Βαρδακαστάνης , Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Έφη Γούση, Πάνος Δάβιος, Μάρα Δεσύπρη, Γιώργος Καπλανίδης, Calliope, Βασίλης Καρύδης, Stratis Kas, Γιώργος Κατσανάκης, Chris Kontos, Θανάσης Κρίκης, Βαγγέλης Κύρης , Γιώργος Μαλεκάκης , Νικόλ Μπαρτζώκα, Γιάννης Μπουρνιάς , Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Σκοπελίτης, Ιωάννα Τζετζούμη, Κατερίνα Τσατσάνη, Filep Motwary, Χάρης Φαρσαράκης και Ιωάννα Χατζηανδρέου πρόσφεραν τα έργα τους, των οποίων το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση της δράσης “Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου”, στο πλαίσιο του προγράμματος Act4Greece.

Το πρόγραμμα αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής (www.act4greece.gr ).

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-20.00.

Read More

And More