Μake it last: Xάρισε στα ρούχα σου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Είμαι στον χώρο της μόδας πολλά χρόνια, παρακολουθώ τις τάσεις και τις μεγάλες αλλαγές. Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη αίσθηση τα τελευταία χρόνια είναι η παγκόσμια στροφή προς τη «βιώσιμη μόδα». Μία τάση που μας καλεί όλους να αλλάξουμε τη σχέση μας με τα ρούχα, όχι μόνο στο πώς τα καταναλώνουμε αλλά και στο πώς τα περιποιούμαστε.

Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ρούχα μας έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τη διατήρηση της εμφάνισής τους αλλά και επειδή η καλύτερη φροντίδα των ρούχων σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουν περαιτέρω τον πλανήτη μας. Ακόμη και η φροντίδα των ρούχων μπορεί να γίνει με βιώσιμο τρόπο: κάνοντας κάποιες μικροαλλαγές στη διαδικασία, μπορούμε να ωφελήσουμε το περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Υπάρχουν πλέον συσκευές που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των ρούχων μας και δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη μας. Ψάχνοντας να βρω την εταιρεία που έχει όλη αυτήν τη φιλοσοφία, ανακάλυψα μία ολόκληρη καμπάνια που με ενέπνευσε, αλλά και που μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Το moto είναι «Μake it last» και η εταιρεία είναι η Εlectrolux.

Η Electrolux είναι ένα brand σουηδικής προέλευσης και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις οικιακές συσκευές και τις συσκευές για επαγγελματική χρήση παγκοσμίως. Καινοτομεί εδώ και 100 χρόνια και βάζει την τεχνολογία στην καθημερινότητά μας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ η έμπνευση και η πρωτοποριακή σκέψη στην ανάπτυξη των προϊόντων, μας χαρίζουν την ελευθερία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τα πάντα… καλύτερα! Τώρα λοιπόν αυτή η πρωτοποριακή εταιρεία μέσα από την καμπάνια «Make it Last» και με όχημα τις συσκευές πλύσης και στεγνώματος PerfectCare, μας βοηθάει να χαρίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα ρούχα μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με πρακτικούς τρόπους, συμβουλές και δημιουργία νέων συνηθειών.

Αυτό που κάνει τις συσκευές Electrolux να ξεχωρίζουν είναι ότι αλλάξαν τον τρόπο λειτουργίας τους και έγιναν πιο «φιλικές» προς το περιβάλλον. Aς τις ανακαλύψουμε μαζί:

Λιγότερο απορρυπαντικό: Διατηρήστε τα ρούχα σας με το AutoDose
Mε την νέα τεχνολογία Autodose πλυντηρίων ρούχων Electrolux, έχεις αυτόματη δοσολογία για εξοικονόμηση απορρυπαντικού, φροντίδα του πλανήτη και των ρούχων. Η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να φθείρει τις ίνες των ρούχων σου.  Καθώς το βάρος των άπλυτων ρούχων και ο τύπος νερού της περιοχής  που ζεις παίζουν κι αυτά ρόλο στην εξίσωση, η υπόθεση της σωστής δόσης περιπλέκεται. Για να γίνει πιο εύκολο αυτό, πολλά πλυντήρια της Electrolux διαθέτουν τη λειτουργία AutoDose, η οποία επιλέγει αυτόματα τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού.

Χρήση ατμού αντί για νερό
Πολλές φορές θέλουμε απλά να φρεσκάρουμε και να ανανεώσουμε ένα ρούχο που δεν έχει λερωθεί. Ο πλήρης κύκλος πλύσης είναι λοιπόν μερικές φορές περιττός. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε πρόγραμμα ατμού για να φρεσκάρουμε τα ρούχα μας. Έτσι, απολαμβάνουμε την αίσθηση του φρεσκοπλυμένου ρούχου εξοικονομώντας νερό.

Λιγότερο τσαλακωμένα ρούχα λιγότερο σίδερο
Ένα ακόμα πλεονέκτημα από τη χρήση ατμού είναι ότι, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο πλύσης με τον ατμό, τα ρούχα βγαίνουν λιγότερο τσαλακωμένα, μειώνοντας έτσι τον χρόνο του βαρετού σιδερώματος. Έτσι έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις αυτά που αγαπάς.

 Ultra Wash: Οι 30 βαθμοί είναι εξίσου αποτελεσματικοί

Πολλοί πιστεύουν ότι στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν αφαιρούνται οι οσμές και οι λεκέδες. Χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνολογία πλυσίματος, οι 30 βαθμοί είναι εξίσου αποτελεσματικοί με τους 40 βαθμούς και διατηρούν ταυτόχρονα τα χρώματα για περισσότερο χρονικό διάστημα με λιγότερη κατανάλωση ρεύματος. Το πρόγραμμα UltraWash των πλυντηρίων ρούχων Electrolux προσφέρει υψηλή απόδοση & καθαριότητα με πλύσιμο στους 30 βαθμούς και παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας έως 30%, φροντίζοντας τα ρούχα σας αλλά και τον πλανήτη.

Στεγνώστε τα ρούχα σας με βιώσιμο τρόπο

Ένα μεταξωτό πουκάμισο ή ένα μάλλινο πουλόβερ μπορεί να στεγνώσει με φροντίδα σε ένα σύγχρονο στεγνωτήριο. Τα στεγνωτήρια της Electrolux διαθέτουν την τεχνολογία DelicateCare που ρυθμίζει τη σωστή θερμοκρασία για το ρούχο, ενώ η κίνηση του κάδου προσαρμόζεται στο εκάστοτε ύφασμα. Αυτό συνεπάγεται σωστή περιποίηση για τα ρούχα, ακόμα και για όσα δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα βάζατε στο στεγνωτήριο. Απολαμβάνετε τα εξαιρετικά αποτελέσματα στεγνώματος της τεχνολογίας της Electrolux, χωρίς συρρίκνωση και χωρίς απώλεια του σχήματός των ρούχων ακόμη και σε μάλλινα που πλένονται μόνο στο χέρι.

 

H ζωή αλλάζει, η μόδα αλλάζει, οι συνήθειες αλλάζουν. Ακόμη και στο πλύσιμο των ρούχων, με μικροαλλαγές στη διαδικασία μπορούμε να ωφελήσουμε το περιβάλλον και να χαρίσουμε στα ρούχα μας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με τη σειρά Electrolux PerfectCare, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.