Με πιστοποιητικό υγείας! Μόνο έτσι θα περπατούν τα μοντέλα στις γαλλικές πασαρέλες

Η Γαλλία φέρνει νέους νόμους στη βιομηχανία της μόδας. Για να περιορίσει τα super skinny models που φτάνουν στο όριο της ανορεξίας, η ευρωπαϊκή χώρα αποφάσισε να… δίνει χώρο στις πασαρέλες και στα editorials, μόνο σε μοντέλα που έχουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό. Και όλο αυτό για να προστατέψει τις ίδιες από τυχόν επιπλοκές στο σώμα τους, αλλά και τις γυναίκες που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη εμμονή με τα πολύ αδύνατα σώματα.

Το πιστοποιητικό υγείας θα επικεντρώνεται στο δείκτη μάζας σώματος, δίνοντας έμφαση στο σωματικό βάρος του μοντέλου σε σχέση με το ύψος του και θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Όποιος επαγγελματίας στο χώρο (σχεδιαστές, φωτογράφοι κ.λ.π.) “χρησιμοποιεί” μοντέλα που δεν έχουν το απαραίτητο χαρτί, τότε ο ίδιος θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες και την καταβολή προστίμου των 75 χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον, από τον Οκτώβριο όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε περιοδικά και sites της Γαλλίας και είναι επεξεργασμένες θα πρέπει να φέρνουν την αντίστοιχη επισήμανση, εφόσον τα μοντέλα έχουν υποστεί αλλαγή στο σώμα και το πρόσωπό τους μέσω υπολογιστή. Το λεγόμενο photoshop δηλαδή.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας οι νέοι και ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα θα πρέπει να ξεφύγουν από την εικόνα της “ανέφικτης, ιδεώδους ομορφιάς”, που τους παρασύρει στην ανορεξία.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164