Mένουμε σπίτι: 10 ταινίες μόδας που αξίζει να δεις!

Η βιομηχανία της μόδας είναι για πολλούς μία σαγηνευτική αυτοκρατορία στυλ και ομορφιάς. Πολυτέλεια, χρήμα και δόξα χαρακτηρίζουν τον μαγικό αυτό σύμπαν για όσους την παρακολουθούν από απόσταση, αλλά και δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και πολύ άγχος για όσους εργάζονται και ζουν μέσα σε αυτό!

Δεν είναι λίγες οι φορές  που ο κινηματογραφικός φακός προσπάθησε να καταγράψει τον μοναδικό αυτό κόσμο και  πολλές ταινίες ασχολήθηκαν με διάσημους σχεδιαστές και το έργο τους. Από ντοκιμαντέρ έως ταινίες εμπνευσμένες από την πραγματική ζωή, υπάρχει μεγάλη ποικιλία αν θες να μπεις για λίγο στο κόσμο αυτό και να δεις πως λειτουργεί, αλλά και να μάθεις ιστορικές λεπτομέρειες για οίκους ή designers που θαυμάζεις για το έργο τους!

Μένουμε σπίτι και αφιερώνουμε αν μας ενδιαφέρει ποιοτικό χρόνο για ταινίες μόδας που εκτός από αισθητική θα μας δώσουν και πολλές πληροφορίες. Ξεκινάμε λοιπόν με 10 fashion films που αξίζει να δεις!

Εnjoy!

Devil Wears Prada (2006)
Είναι μια από τις πιο σύγχρονες και στιλάτες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα που εξέδωσε μια πρώην βοηθός της αρχισυντάκτριας της Vogue, Άννα Γουίντουρ. Μια ταινία που στηρίζεται στη μόδα, παρουσιάζει καθ’ όλη τη διάρκεια δημιουργίες από διάσημους οίκους μόδας, όπως  Chanel και Prada. Κοστούμια, φορέματα, κοσμήματα, ψηλοτάκουνα γίνονται το κέντρο της προσοχής του γυναικείου φύλου που παρακολούθησε την ταινία ξανά και ξανά.

Lagerfeld Condidentaial (2007)

H κάμερα ακολουθεί τον Karl Lagerfeld  στην καθημερινότητα του και η ζωή του είναι τόσο συναρπαστική! Βλέπουμε που εργάζεται και ποιοι άνθρωποι είναι δίπλα του, αλλά και πως οργανώνει τις μεγάλες collection toy. H ταινία μας δίνει πληροφορίες για την προσωπική φιλοσοφία του σχεδιαστή σε θέματα ζωής και εμπεριέχει μερικά από τα μοναδικά quotes του! Εντυπωσιακά τα πλάνα με την προσωπική του γκαρνταρόμπα μόνο με ασπρόμαυρα σύνολα!

McQueen (2018)

H ζωή και η καριέρα του Βρετανού σχεδιαστή από την αρχή που ξεκίνησε σαν ράφτης μέχρι την μεγάλη του αναγνώριση και το άδικο τέλος του! Μία ταινία για ένα ταλέντο από τα λίγα που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες δεκαετίες και που θα αργήσουμε να ξαναδούμε!

Dior and 1 ( 2014)

Μπαίνουμε στο εσωτερικό κόσμο του Dior και παρακολουθούμε όλη την διαδικασία δημιουργίας μίας Couture collection από την σύλληψη μέχρι το catwalk μέσα από τα μάτια του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή Raf Simons. Aυτή  ήταν η πρώτη του Couture συλλογή για τον οίκο Dior.

Valentino : The Last Emperor ( 2008)

Ο φημισμένος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Valentino Garavani άνοιξε το πρώτο του ατελιέ μόδας το 1959. Το 2007, ο Valentino ανακοίνωσε τα συνταξιοδοτικά του σχέδια και άρχισε να προετοιμάζεται για την τελική του εμφάνιση. Αυτό το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Valentino κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών της εποχής του ως σχεδιαστής, συνοδευόμενος από τον Giancarlo Giammetti,  συνεργάτη του τόσο στην επιχείρηση όσο και στη ζωή..

Υves Saint Laurent (2014)

Μια ματιά στη ζωή του Γάλλου σχεδιαστή Yves Saint-Laurent από την αρχή της καριέρας του το 1958, όταν συναντήθηκε με τον  εραστή και  συνεργάτης  του  Pierre Bergé. Η ταινία μας συστήνει την οικογένεια του τους φίλους του αλλά και τις μεγάλες αδυναμίες του!

Μademoiselle C (2013)

Ένα ντοκιμαντέρ για την μεγάλη απόφαση της  πρώην αρχισυντάκτριας της Vogue Paris και fashion guru Carine Roitfeld  να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει το δικό της περιοδικό! Μαζί της ένα a list fashion cast: Tom Ford, Karl Lagerfeld, Linda Evangelista και πολλοί ακόμα!

 

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2011)

Μια ματιά στη ζωή και το έργο της μοναδικής  Diana Vreeland! Ούσα μία από τις κορυφαίες μορφές της μόδας εδώ και δεκαετίες, η ζωή της Diana Vreeland παρουσιάζεται από τις αρχές της στο Παρίσι, στο έργο της ως συντάκτρια περιοδικών μόδας έως και στο τελευταίο επαγγελματικό της ρόλο της ως επιμελητής ενός μουσείου μόδας.

Coco Before Chanel ( 2009)

Η νεαρή Coco Chanel (Audrey Tautou) εργάζεται καθημερινά ως μοδίστρα και το βράδυ σε καμπαρέ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συναντά έναν πλούσιο κληρονόμο (Benoît Poelvoorde), ο οποίος γίνεται εραστής της, αλλά και συνεργάτης στα σχέδια που έχει για την μόδα. Χρησιμοποιεί τα ρούχα του εραστή της ως σημείο εκκίνησης για να ξεφύγει από την καθιερωμένη εμφάνιση των γυναικών και να φτάσει σιγά – σιγά στην δική της γραμμή γυναικείων ρούχων που μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς !

September Issue ( 2009)

Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την προετοιμασία της αρχισυντάκτριας της Vogue, Άννα Wintour, για το μεγαλύτερο τεύχος της σεζόν!

Read More

And More