MI-RO Backstage: Μια μαγική βόλτα στα παρασκήνια… Όταν οι καλεσμένοι δεν ήταν εκεί!

Κάθομαι στη θεσούλα μου όμορφα κι ωραία. Μπροστά μου περνάνε νεραϊδένιες διαφάνειες και “δηλητηριώδεις” μεταλλικές λάμψεις. Την αθωότητα των παστέλ ακολουθεί η σκοτεινή γοητεία του μαύρου, του κόκκινου της Βουργουνδίας και του μοβ. Το μυστηριώδες βελούδο με παρασύρει σε ένα βραδινό ταξίδι και το ανάλαφρο τούλι χαϊδεύει τα ρομαντικά μου γονίδια. Το χειροκρότημα με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Οι νεράιδες χάνονται στα παρασκήνια, οι δημιουργοί υποκλίνονται… Τα κατάφεραν! Για άλλη μια φορά οι MI-RO κατάφεραν να μας μαγέψουν…

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση δουλειά κρύβεται πίσω από ένα fashion show; Πόσες ώρες δημιουργίας, σκέψης, οραματισμού, ψαξίματος; Πόσα ξενύχτια; Πόσες εικόνες; Υφάσματα, μουσικές, βήματα, πρόβες. Μακιγιάζ, μαλλιά. Οργάνωση. Έχεις συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στα παρασκήνια; Στο παρα πέντε;

Η κολεξιόν Υψηλής Ραπτικής για το Χειμώνα βασίζεται στις έντονες αντιθέσεις. Το ίδιο και η ζωή στα παρασκήνια. Δημιουργικότητα και άγχος. Ικανοποίηση και πίεση χρόνου. Πολύς κόσμος. Κομμωτές, στιλίστες, make up artists… Ρούχα, παπούτσια. Λακ, γκλίτερ… Deadline.

Οι νυχτόβιες φιγούρες του Γιάννη Ράπτη και του Δημήτρη Μαστρόκαλου ξεχύνονται στον άδειο από καλεσμένους χώρο. Τελική πρόβα. Το σενάριο ονειρικό. Να πάνε όλα καλά… Και πήγαν!!!

Το Ωδείο Αθηνών γέμισε έμπνευση. Μεταμορφώθηκε σε έναν κόσμο γεμάτο πανέμορφα κορίτσια. Μια σειρά από χαρακτήρες με δραματικά στοιχεία. Άλλοτε κοντά στο σώμα κι άλλοτε σε μεγάλα σχήματα. Κορίτσια με τέλεια μέση. Και ενδιαφέροντα και διαφορετικά ντεκολτέ. Φιγούρες της νύχτας που σε σαγηνεύουν.

Μια μεγάλη ομάδα δημιουργικών ανθρώπων… Ο πανικός, το τρέξιμο, η κούραση έχει και μπόλικο γέλιο να ξέρεις. Είναι άνθρωποι με κοινούς κώδικες. Και κοινό στόχο φυσικά.

Ο μαγικός κόσμος που περπατάει μπροστά μου έχει και αγόρια. Αγόρια ντυμένα στις ομιχλώδεις αποχρώσεις του γκρι. Sur Mesure ανδρικά, κεντημένα με μοτίβα από χρυσάνθεμα, υπερμεγέθη σακάκια και παλτό με κοντά, στενά παντελόνια. Αντιθέσεις. Αντιθέσεις που μας ταξιδεύουν στα Λονδρέζικα 80s και το κίνημα του Νεορομαντισμού.

Διαλυόμαστε. Το ταξίδι τελείωσε. Οι φιγούρες έτρεξαν στα παρασκήνια. Έφυγα παίρνοντας μαζί μου μια γλυκιά αίσθηση. Είναι δύσκολο, πραγματικά δύσκολο, να καταφέρνεις να δημιουργείς μια δεμένη ατμόσφαιρα. Όλα να βρίσκονται σε αισθητική αρμονία. Οι MI-RO, αν τους γνωρίσεις, θα καταλάβεις ότι πρώτον αγαπάνε τρελά αυτό που κάνουν και δεύτερον, δουλεύουν σκληρά. Και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του.

Μπαίνω στο ταξί και είμαι σίγουρη πως αδειάζοντας από κόσμο ο χώρος, οι τούλινες νεράιδες δραπεύτεσαν και ξεχύθηκαν ξανά, για μια prive φωτογράφιση… 😉

Photo: Kosmas Koumianos

Read More

And More