Μια έκθεση με έμπνευση από το αγαπημένο fashion item του Κarl Lagerfeld

Μια έκθεση με έμπνευση από το αγαπημένο fashion item του Κarl Lagerfeld | tlife.gr

Χθες εγκαινιάστηκε η έκθεση «The White Shirt Project»του οίκου KARL LAGERFELD στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

Θέλοντας να τιμήσει την κληρονομιά του καλλιτεχνικού του διευθυντή, ο ομώνυμος oίκος Karl Lagerfeld παρουσιάζει το «A Tribute to Karl: The White Shirt Project» στρέφοντας τα φώτα πάνω στο αγαπημένο κομμάτι του δημιουργού: το λευκό πουκάμισο.


Διάσημοι και στενοί φίλοι του σχεδιαστή δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή από το εμβληματικό λευκό πουκάμισο. Ανάμεσά τους οι Cara Delevingne, Diane Kruger, Kate Moss, Amber Valletta, Lewis Hamilton, Tommy Hilfiger, Alessandro Michele, Takashi Murakami και πολλοί ακόμα.

Yπό την επιμέλεια της Carine Roitfeld, το project παρουσιάστηκε εχθές στα πλαίσια της εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι .

Η Roitfeld μοιράστηκε μία δυνατή σχέση με τον Καρλ, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας τους, είχαν συνεργαστεί σε αναρίθμητα projects και ο οίκος την εμπιστεύεται απόλυτα για να μετουσιώσει την καλλιτεχνική του ευφυΐα καθώς και την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Οι συμμετέχοντες στο project αυτό είναι όλοι άνθρωποι που γνώριζαν τον Karl, που ένιωθαν συνδεδεμένοι μαζί του ή που τον ενέπνεαν. Το να στείλουν το δικό τους προσωπικό μήνυμα μέσα από τη δημιουργία της δικής τους μοναδικής εκδοχής του εμβληματικού του πουκαμίσου, αποτελεί για κάθε έναν από εκείνους έναν υπέροχο και ιδιαίτερο τρόπο να επανασυνδεθούν με τον ίδιο. Αυτή η κίνηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα από την στήριξη της πρωτοβουλίας ‘Sauver la Vie’ που πάντα ήταν στην καρδιά του Καρλ.

Tα »διάσημα» λευκά πουκάμισα στην συνέχεια θα πουληθούν μέσα από δημοπρασία με σκοπό την ενίσχυση της «Sauver la Vie», τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία ιατρικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Paris Descartes που στήριζε ο ίδιος ο Καρλ.

 

READ more