Μια νέα μελέτη αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει να φοράμε τα tiny γυαλιά ηλίου

Αν είσαι fan των μικροσκοπικών γυαλιών ηλίου, γνωστά και ως “Matrix”, τότε τα νέα που έχουν κυκλοφορήσει θα σε στεναχωρήσουν. Καταρχήν να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο style γυαλιών, είναι ότι πιο ενημερωμένο μπορεί να επιλέξει κανείς τώρα και το έχουμε δει να το λανσάρουν ο οίκος Dior και πολλοί ακόμα, και να το φορούν πολλοί διάσημοι.

Σύμφωνα λοιπόν με μια πρόσφατη μελέτη, τα Matrix sunglasses δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Μπορεί για τις σταρ που θέλουν να ολοκληρώσουν το στιλ τους με αυτά να είναι οκ, για όσες από εμάς όμως θέλουν να προστατέψουν τα μάτια τους, δεν είναι ιδανικά!

Όπως αναφέρει αυτή η μελέτη, ο μικροσκοπικός φακός δεν προστατεύει καθόλου τα μάτια από το φως του ηλίου, σε αντίθεση με τα πιο μεγάλα γυαλιά. Εκτός από αυτό, αν έχεις προσέξει όσες τα φορούν επιλέγουν να τα τοποθετήσουν χαμηλά στη μύτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία σχεδόν προστασία από τις ακτίνες του ηλίου.

Είναι γνωστό πως ο ήλιος είναι αρκετά επικίνδυνος τόσο για το δέρμα, όσο για τα μάτια. Αν είσαι fan των Matrix sunglasses επέλεξε να τα φοράς μια στο τόσο, και όχι σαν καθημερινό αξεσουάρ, αν θέλεις να προστατευτείς από τις ακτίνες του ηλίου.

Read More

And More