Michael Kors: Η νέα συλλογή με έμπνευση από την disco που παρουσιάστηκε υπό τη μουσική υπόκρουση του “Copacabana”

Η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε με τον Michael Kors να είναι ένας από τους τελευταίους σχεδιαστές που παρουσίασε τη νέα συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2019/20. Μπορεί η collection να είχε winter vibe, η θερμοκρασία να ήταν αρκετά μειωμένη και οι δρόμοι της Νέας Υόρκης να ήταν χιονισμένοι, ο designer όμως ήθελε να φέρει το τροπικό κλίμα και το vacation mood στο show του… και τα κατάφερε!

Ένα από τα highlights της βραδιάς ήταν το live show του Barry Manilow, οποίος στο τέλος τραγούδησε το “Copacabana” με τα μοντέλα (ανάμεσά τους η Bella και η Gigi Hadid και η Kaia Gerber) να λικνίζονται στους ρυθμούς του διάσημου καλοκαιρινού τραγουδιού.

Ο χώρος που έγινε το λαμπερό show ήταν το studio 54, ένα διάσημο club στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70 που ο σχεδιαστής επισκεπτόταν συχνά. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό ήταν το ιδανικό μέρος για να θυμηθεί ο Michael τα νιάτα του και να κάνει το κοινό να διασκεδάσει σε μια vintage disco όπως παλιά.

Η new collection περιείχε looks από παγιέτες και μεταλλικά textures που μας ταξίδεψαν στη δεκαετία του ’70, μιας και αυτά τα στοιχεία μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή και ήταν ιδανικά για βραδινές εμφανίσεις στις disco.

Επιπλέον, είδαμε midi φορέματα και φούστες συνδυασμένα με σακάκια και ζώνες που τόνιζαν τη μέση και αναδείκνυαν τη γυναικεία σιλουέτα. Τα συγκεκριμένα looks πλαισιώνονταν από μπερέδες, ιδιαίτερα headpieces και τις νέες statement τσάντες που σχεδίασε ο designer.

Από το show δεν έλειψαν τα σύνολα που ήταν βασισμένα στην daily αισθητική και στα basic items του τότε. Για παράδειγμα, είδαμε ζιβάγκο, παλτό με ζώνη στη μέση, καμπάνες και ζιπ κιλότ, και oversized γυαλιά ηλίου.

Μερικά από τα μεταξωτά φορέματα και τα fringe dresses συνοδεύτηκαν με γούνινα scarves και fur jackets, τα οποία έκαναν τα μοντέλα να μοιάζουν με σταρ του παλιού κινηματογράφου.

Τέλος, ο Michael αγαπάει τις πολυάσχολες γυναίκες που ταξιδεύουν, για αυτό δημιούργησε χαλαρά looks σε neutral αποχρώσεις που συνοδεύονταν από χειραποσκευές και υφασμάτινα turban στο κεφάλι.

Read More

And More