Η νέα πρωτοβουλία του Balenciaga: Πως ο οίκος έχει σκοπό να προσφέρει στο κοινό καλό;

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της νέας συλλογής του Balenciaga για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνα 2018/2019, ο οίκος έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με το World Food Programme, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να καταπολεμήσουν την παγκόσμια πείνα. Αυτή η συνεργασία έχει σαν στόχο να μην έρχεται αντιμέτωπος με την πείνα κανένας άνθρωπος, μέχρι το 2030.

Ο οίκος ελπίζει να “χρησιμοποιήσει” τη μόδα, ώστε να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό το πρόγραμμα του ΟΗΕ. Στη νέα του συλλογή, που περιλαμβάνει ανδρικά και γυναικεία ρούχα, κάποια από τα items είχαν τυπωμένο πάνω τους το logo WFP (World Food Programme), αλλά και συνθήματα του τύπου: “Σώζουμε ζωές, αλλάζουμε ζωές”.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ θα μπουν σε δημοπρασία με σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά και να ολοκληρωθεί το έργο του World Food Programme. Για παράδειγμα, αγοράζοντας ένα καπέλο από τη συλλογή του οίκου, αυτόματα θα δοθούν 200 μπάρες δημητριακών σε άτομα που πεινούν. Επιπλέον, αγοράζοντας ένα τζάκετ αυτόματα χαρίζονται σε 100 άπωρες οικογένειες τρόφιμα. Να αναφερθεί ότι ο οίκος ήδη έχει δωρίσει 250,00 δολάρια στο πρόγραμμα αυτό.

Read More

And More