Ο Louis Vuitton παρουσιάζει το πρώτο Unisex μποτάκι του κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά

O οίκος Louis Vuitton αποκάλυψε το: Charlie, το πρώτο unisex sneaker που εκτός από ουδέτερη διάσταση έχει και έχει περιβαλλοντική συνείδηση, ​​αφού διαθέτει 90 τοις εκατό ανακυκλωμένα και βιολογικά υλικά.

Είναι από καθαρό λευκό δέρμα με έμφαση μονογράμματος LV στη φτέρνα του παπουτσιού και γκρι λεπτομέρειες.Η σόλα του αποτελείται από 94% ανακυκλωμένο καουτσούκ. Το πάνω μέρος του παπουτσιού αποτελείται από ένα συνθετικό υλικό, που παράγεται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα στρώμα Biopolioli, ένα πλαστικό με βάση το καλαμπόκι. Επιπλέον, το έμπλαστρο της γλώσσας είναι κατασκευασμένο με ECONYL, 100% ανακυκλωμένο νάιλον, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στο πίσω μέρος του Charlie για την υπογραφή του Σώματος. Η εσωτερική σόλα και επένδυση διαθέτει ανακυκλωμένη πολυουρεθάνη και ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Η Louis Vuitton επεκτείνει την περιβαλλοντική της ευθύνη και στη συσκευασία, προστατεύοντας τα παπούτσια με τσόχα από TENCEL (επώνυμες ίνες από ανανεώσιμες πηγές ξύλου) και κατασκευάζοντας το κουτί από ανακυκλωμένο χαρτόνι. Το παπούτσι θα είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 34 έως 47 και μπορείς να το αποκτήσεις από το Φθινόπωρο στο e shop του label.

Read More

And More