Ο Diego Dolcini έρχεται στην Ελλάδα στα πλαίσια της AXDW και μιλάει στο TLIFE!

Diego Dolcini. Ο πολυβραβευμένος Ιταλός δημιουργός έχει ντύσει τα άκρα πολλών σταρ που ποζάρουν στο παγκόσμιο red carpet και τα παπούτσια του βρίσκονται σε αμέτρητες επώνυμες γκαρνταρόμπες. Σημείωσε μόνο μερικές… Beyonce, Julia Roberts, Madonna, Monica Belucci, Nicole Kidman, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Rihanna, Taylor Swift.

Στο βιογραφικό του θα διαβάσεις συνεργασίες και ονόματα όπως εκείνα των Gianfranco Ferre, Tom Ford, Emilio Pucci, Dolce & Gabbana, Bulgari. Και αν ταξιδέψεις έστω και για λίγο στον κόσμο των “άκρων” του θα δεις πως η επιρροή των σπουδών του στην Καλών Τεχνών αλλά και στην αρχιτεκτονική, είναι εμφανής. Ο κύριος Diego Dolcini είναι αναμφισβήτητα ένας ταλαντούχος δημιουργός, το προσωπικό του κοντέρ έχει γράψει χιλιόμετρα υψηλής αισθητικής και φέτος μας προσκαλεί και μας προκαλεί να περπατήσουμε πάνω στα κρυστάλλινα τακούνια του.

Ως γνήσια shoe addict, λοιπόν, μπορώ να χοροπηδήσω από τη χαρά μου και να σημειώσω στην ατζέντα μου με κατακόκκινα γράμματα το show του Diego Dolcini, στα πλαίσια της Athens Xclusive Designers Week. Ναι, ο σχεδιαστής των παπουτσιών που ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητά τους, τη θηλυκότητα και τον αισθησιασμό, έρχεται στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα event που δεν πρέπει να χάσεις.

-Ποια είναι η μαγεία των παπουτσιών;
Στις γυναίκες η μαγεία ενός παπουτσιού είναι σαν τη μαγεία του Xanax… Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου και να σε κάνει να αισθανθείς καλά, γεμάτη αυτοπεποίθηση, σέξι…

-Αρχιτεκτονική + Τέχνη = Παπούτσια. Είναι σωστή η εξίσωση;
Σε μια μικρή διάσταση, φυσικά και είναι. Τα παπούτσια είναι γλυπτά και παράλληλα σμιλεύουν το σώμα. Σε λίγα μόλις εκατοστά, ένα παπούτσι μπορεί να συγκεντρώσει την τέχνη και την αρχιτεκτονική. Ναι.

-Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερό σας επίτευγμα. Αυτό για το οποίο είστε υπερήφανος για τον εαυτό σας;
Το μεγαλύτερό μου επίτευγμα στη ζωή είναι να μπορώ να βρω γαλήνη και ηρεμία μέσα στα πάθη μου -στη ζωή μου και στη δουλειά μου. Να είμαι ικανός πάντα να κρατάω το κεφάλι μου ψηλά και να απολαμβάνω τη στιγμή.

-Όταν ακούτε τη λέξη “παπούτσια” ποιες λέξεις σας έρχονται αυτόματα στο μυαλό;
Αποπλάνηση, ισορροπία, γυναίκες, επιθυμία, τακούνια, γλυπτά.

-Ποια είναι τα κριτήριά σας για το τέλειο παπούτσι;
Το τέλειο παπούτσι είναι η ισορροπία ανάμεσα στην αισθητική, τις γραμμές, τη δημιουργικότητα και την άνεση.

-Ποιες είναι οι αγαπημένες σας συνεργασίες;
Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα πολλές συνεργασίες. Με celebrities και brands. Ανέκαθεν απολάμβανα και ακόμα απολαμβάνω να ανακαλύπτω, να ερμηνεύω το στιλ και το dna ενός brand, κρατώντας ταυτόχρονα το βασικό δημιουργικό μου ταλέντο ως τον κύριο οδηγό στη συνεργασία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι ή τα brands απευθύνθηκαν σε μένα. Για να θυμηθώ μερικές συνεργασίες… Η Madonna ήταν μια απίστευτη συνεργασία. Σχεδίασα τα παπούτσια για εκείνη και τους χορευτές της για την εμφάνισή της στο Superbowl το 2013. Εκείνη η συνεργασία ήταν συναρπαστική κι εκείνη ήταν μαγική. Δούλεψα και με άλλη μία iconic μορφή και μάλιστα συνεργάστηκα μαζί του για 6 χρόνια. Tom Ford για τον οίκο Gucci. Ήμουν 29 ετών. Ήμουν ο σχεδιαστής παπουτσιών του οίκου Gucci -γυναικεία και ανδρικά. Το να δουλεύω δίπλα στον Tom Ford ήταν μια εμπειρία που μου έμαθε πολλά, ενώ ταυτόχρονα είχα την ελευθερία και μπορούσα να εκφράσω το δημιουργικό μου ταλέντο απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του. Η στιγμή ενός μεγάλου επιτεύγματος. Έπειτα, η τελευταία μου συνεργασία με τον οίκο κρυστάλλων Baccarat… Σχεδίασα και δημιούργησα το πρώτο ever κρυστάλλινο τακούνι ενισχυμένο με ένα στέλεχος από τιτάνιο για να κρατάει το βάρος.

-Από πού αντλείται συνήθως την έμπνευσή σας;
Μπορεί να εμπνευστώ από τα πάντα που βρίσκονται γύρω μου. Οι καλιτέχνες και οι σχεδιαστές είναι παράξενα πλάσματα… Η φόρμα ενός βάζου μπορεί εντελώς ξαφνικά να πυροδοτήσει τη φαντασία μου και να σχεδιάσω ένα καινούριο παπούτσι. Και φυσικά οτιδήποτε από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, το σινεμά, τη μουσική, τη φύση, τις φυλές, τις κουλτούρες θα πυροδοτήσει κάτι, κάπως!

-Στις μέρες μας, τα sneakes και τα flat παπούτσια έχουν τεράστια δυναμική. Τα τακούνια όμως είναι παντοτινά. Πιστεύετε ότι μια γυναίκα μπορεί να ερωτευθεί ένα sneaker; Μπορεί ένα φλατ παπούτσι να δημιουργήσει τόσο έντονα συναισθήματα όσο ένα ψηλοτάκουνο;
Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί. Και γιατί όχι; Η ερώτησή σας είναι πολύ συγκεκριμένη, πάνω σε ένα συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν φοράει sneakers ή τακούνια. Σήμερα πιστεύω ότι το συναίσθημα του “ανήκειν” και της ενδυνάμωσης στις γυναίκες, όπως και στους άντρες, είναι ένα συνηθισμένο state of mind. Για να κατονομάσω ένα fashion brand: Ο οίκος Gucci άλλαξε τον τρόπο που η Generation Z και οι Millennials καταναλώνουν τη μόδα και το ποιο προϊόν τους αποπλανεί. Αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων / πελατών έχουν ανάγκη “να ανήκουν” περισσότερο από ποτέ. Τα κορίτσια και τα αγόρια που βρίσκονται στις ηλικές μεταξύ των 18 και 30 ετών, μπορούν να νιώθουν σέξι και δυνατά φορώντας το trend που τους κάνει να ανήκουν κάπου, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, από ένα δεκάποντο σέξι Diego Dolcini τακούνι μέχρι ένα uber cool Balenciaga sneaker.

-Ποιο είναι το must – have του φετινού Χειμώνα;
Το να περπατάς σε κρυστάλλινα τακούνια by Diego Dolcini for Baccarat.

-Έχετε κάποιο μόττο που σας χαρακτηρίζει;
Όχι. Πραγματικά δεν έχω κάποιο μόττο.

-Είναι τα παπούτσια και τα ρούχα ένας τρόπος να επικοινωνούμε και να συστήνουμε τον εαυτό μας;
Απολύτως ναι.

-Μπορείτε να “διαβάσετε” την προσωπικότητα κάποιου από τα παπούτσια που φοράει;
Ναι. Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις κομμάτια από το χαρακτήρα κάποιου.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Να συνεχίσω να δουλεύω πάνω στα σχεδιαστικά project μου και στις κολεξιόν μου, να έχω πάντα ελεύθερο μυαλό και φαντασία!

Read More

And More