Ο Δημήτρης Στρέπκος των Celebrity Skin μιλάει στο TLIFE!

Ο Δημήτρης Στρέπκος είναι ένας σχεδιαστής με όραμα, που ξέρει τι ακριβώς θέλει να παρουσιάσει αλλά και τι μήνυμα να περάσει μέσα από τα ροούχα του. Ο ίδιος ηγείται του brand Celebrity Skin και οφείλω να σου πω πως αναμφισβήτητα αποτελεί το μέλλον της εγχώριας μόδας. Ο ίδιος δουλεύει σκληρά, δίνει έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια της συλλογής του κι αυτό φαίνεται να αναγνωρίζεται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Αξίζει να σου ανατρέξω στη μνήμη και να σου πω πως είχες διαβάσει στο TLIFE πριν από λίγο μόλις καιρό για την συμμετοχή των Celebrity Skin στο fashion week του Μεξικού. Το δίδυμο Δημήτρης Στρέπκος και Ελένη Μπαρλά σου θυμίζω λοιπόν πως όχι μόνο συμμετείχαν ως European Guests αλλά έκλεισαν την εβδομάδα μόδας εκεί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως Vogue Brasil, Marie Claira και E-entertainment αφιέρωσαν πολύ χρόνο στον Δημήτρη αλλά και τις δημιουργίες των Celebrity Skin.

Ο Δημήτρης Στρέπκος λίγο πριν παρουσίασει την συλλογή των Celebrity Skin στην 11η Athens Xclusive Designers Week μιλάει αποκλειστικά στο TLIFE για την μόδα, την συλλογή του για τον ερχόμενο χειμώνα αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε εμείς οι γυναίκες όταν ντυνόμαστε και κλείνουμε την πόρτα πίσω μας.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό και πως θα χαρακτήριζες την τελευταία σου συλλογή;

Το brand Celebrity Skin είναι avant garde με commercial στοιχεία. Υπάρχει μια προσήλωση στο μαύρο χρώμα, στο γκρι, στο nude και στο λευκό. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά και πειραματιζόμαστε σε νέες τεχνικές. Η τελευταία συλλογή Deconstruction για F/W 2012/13 είναι πιο hardcore avant garde με διογκωμένα τα θεατρικά στοιχεία και με πειραματισμούς σε μάλλινες επιφάνειες

Πως θέλεις να νιώθει η γυναίκα που επιλέγει να φορέσει τα ρούχα σου;

Να νοιώθει ο εαυτός της, να ξεχωρίζει, να είναι πρωταγωνίστρια στην ταινία της ζωής της.

Έχεις κάποια γυναίκα πρότυπο ή που να λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για εσένα;

Οι ηρωίδες του Χίτσκοκ, οι τραγικές φιγούρες της Μήδειας, οι παραγνωρισμένες ηρωίδες του Σαιξπηρ καθώς και οι εκκεντρικές ηρωίδες του Αρνοφσκι, λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης.


Tι θα παρουσιάσεις στο Athens Xclusive Designers Week και γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή στον συγκεκριμένο θεσμό;

Είναι η 7η συλλογή των Celebrity Skin, ονομάζεται Deconstruction και είναι preview για F/W 2012/2013. To AXDW αποτελεί μια πολύ σημαντική οργάνωση στο χώρο της ελληνικής μόδας δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους designers να επικοινωνήσουν με ένα ευρύτερο κοινό.

Ποιο από τα ρούχα που θα παρουσιάσεις ξεχωρίζεις και κάνε μου ένα styling για το πώς θα ήθελες να το δεις φορεμένο στην καθημερινότητα μιας γυναίκας;

Κάθε outfit των Celebrity Skin είναι μοναδικό και έγκειται στην προσωπική οπτική της κάθε γυναίκας για το πώς θα το προσαρμόσει στην καθημερινότητα της. Μας αρέσει πάρα πολύ να φορούν κομμάτια μας με ρούχα άλλων σχεδιαστών, η άλλων brands φτηνών η ακριβών.

Oι Ελληνίδες είναι γυναίκες με μεσογειακή ομορφιά κι αυτό σημαίνει έντονες καμπύλες. Τι πιστεύεις πως πρέπει να προσέχουν ώστε να καλύπτουν τυχόν ατέλειες στο σώμα τους;

Η υπέρ-έκθεση των καμπυλών αλλά και η υπερκάλυψη τους δημιουργεί το ίδιο άσχημο αποτέλεσμα. Η κάθε γυναίκα πρέπει να ανακαλύψει την ισορροπία που της ταιριάζει. Πάντως ένα τζην ένα νούμερο μικρότερο από το κανονικό, η μια πολύ φαρδιά φούστα δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα. Αγαπήστε λοιπόν τις καμπύλες σας, οι άντρες σας ήδη τις αγαπούν!



Ποια λάθη παρατηρείς στα νέα κορίτσια και πως μπορούν να τα διορθώσουν;

Υπερπροσπάθεια, overstyling, ανεπιτυχής αντιγραφή των editorials μόδας, στείρα logomania, είναι τα λάθη. Διορθώνεται με βαθιά αγάπη για τη μόδα, έρευνα στα περιοδικά και στο ιντερνετ και μια βαθιά βουτιά στην ντουλάπα, που σίγουρα κρύβει θησαυρούς.

Πρότεινε μου 2 -3 τρόπους ώστε να καλύπτουν οι γυναίκες ατέλειες στο σώμα τους χωρίς να χάνουν λεπτό το στιλ τους;

1. Black is beautiful
2. Ένα κλασικό ταγιέρ δεν είναι ποτέ βαρετό.
3. Επενδύστε στα αξεσουάρ (παπούτσια-ζώνες-τσάντες)

To Καλοκαίρι επιβάλλει νέες τάσεις στη μόδα με τα παστέλ χρώματα να κυριαρχούν. Ποιες τάσεις εσύ ξεχωρίζεις και ποιες πιστεύεις πως ταιριάζουν στο δικό μας Καλοκαίρι;

Το Ελληνικό καλοκαίρι αγαπαει το λευκό και το ζαχαρι (nude). Σιχαίνεται το too much makeup, τα πολύ στενά ρούχα και τα εκτός πραγματικότητας τακούνια


Ποια κομμάτια πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια γυναίκα αυτό το Καλοκαίρι. Κάνε μας μια σύντομη shopping list.

Αγαπήστε το λινό
Τα μονόχρωμα λευκά και nude απλά σας ταξιδεύουν.
Το κλασικό λευκό αντρικό πουκάμισο είναι σύμμαχος.
Κλειδώστε τα πολύ ψηλά παπούτσια στην ντουλάπα
Αγοράστε τόνους αξεσουάρ – τύπου χρυσά, τύπου ασημένια αλλά όχι πλαστικά. Αντιθέτως τα κοσμήματα από πλεξιγκλάς είναι ότι πιο δυνατό.
Αποφύγετε τα πολύ μικρά τσαντάκια, μια τεράστια τσάντα χωραει όλα σας τα όνειρα.

Που μπορεί κάποια να βρει τις δημιουργίες σου;

Στην Αθήνα στο Flou Τσακάλωφ – Κολωνάκι, στο Underground Σκουφά – Κολωνάκι, στο Queen Δροσίνη – Κηφισιά, στο e-shop fashionlover.gr, σε showroom στο Dubai-Γουανδαλαχαρα-Μεξικό, στο showroom των Celebrity Skin – Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια και σύντομα στη Μύκονο.



Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Νέα fashion movies, πολλά πολλά editorials μόδας, κοστούμια για μια θεατρική παράσταση και τις βαλίτσες μας για το fashion week της Ν.Υορκης, Θεού θελοντος και οικονομικής κρίσης επιτρέποντος…

Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη μόδα;
Είναι λογικό και επόμενο η μόδα να είναι «θύμα» της οικονομικής κρίσης. Όμως αυτό θα πρέπει να την ωθήσει στο να γίνει καλύτερη, πιο ευέλικτη, ανταγωνιστική και συνεχίσει να εμπνέει και να δίνει θετική ενεργεία στον κόσμο. Οι εποχές είναι δύσκολες, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Πώς έχει επηρεάσει τη δική σου δουλειά;
Οι Celebrity Skin δυστυχώς η ευτυχώς «γεννήθηκαν» μέσα στην οικονομική κρίση. Προσπαθούμε για τις καλύτερες δυνατές τιμές, αποφεύγουμε τα φτηνά υλικά, ανεβάζουμε την ποιότητα μας. Μπορεί το πιο γνωστό motto μας να είναι dare to wear, αλλά το δεύτερο είναι Luxury you can afford.

Τι είναι στιλ;
Ένα παιχνίδι με τον εαυτό μας, ένα παιχνίδι με τα ρούχα. Παίζουμε ρόλους, σκηνοθετούμε τον εαυτό μας, άλλοτε επιτυχημένα κι άλλοτε με αποτυχία. That’s life, that’s style!

Read More

And More