Ο Giambattista Valli λανσάρει μια capsule collection με αθλητικά είδη

Ο Giambattista Valli είναι ο πιο πρόσφατος σχεδιαστής που αποκάλυψε ότι θα μπει κι εκείνος στο “παιχνίδι” των activewear. Ο Couturier, του οποίου ο οίκος σχεδιάζει κατά βάση βραδινά και red carpet gowns, είπε πως θα σχεδιάσει περίπου 50 με 60 αθλητικά items.

“Είναι μια capsule collection με την οποία θέλουμε να εκφράσουμε μια πιο λειτουργική πλευρά του οίκου, παραμένοντας πιστοί βέβαια στην ατμόσφαιρα του σύγχρονου chic που είναι μέρος του DNA μας”, δήλωσε ο Valli στο WWD.

Ενώ οι δημιουργίες του Valli είναι διάσημες για την αίγλη τους, τον τελευταίο καιρό τον έχουμε δει να ασχολείται με μερικά πιο casual σχέδια, όπως evening jackets και κολάν που λάνσαρε σε συνεργασία με τη Nike. Η πρόσφατη ιστορία του Valli, ως δημιουργικού διευθυντή της γραμμής Gamme Rouge του Moncler, τον έκανε επίσης να μπει σε πιο σπορ έδαφος.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει puffer jackets, παλτό, μπλούζες και αθλητικές φόρμες και θα κυκλοφορήσει από τον Ιανουάριο του 2018. Ο Valli δήλωσε στο WWD ότι η κολεξιόν θα περιλάμβανει casual ρούχα, après-ski items και μαγιό. Οι τιμές θα κυμανθούν από 1.100€ έως 2.500€.

“Δεν πρόκειται για μια “δευτερεύουσα” συλλογή”, εξήγησε ο σχεδιαστής, προσθέτοντας ότι η κολεξιόν θα παρουσιαστεί κανονικά στην πασαρέλα παράλληλα με την κανονική συλλογή. “Θέλουμε πραγματικά να αναπτύξουμε τον οίκο προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό είναι μόνο η αρχή”.

Read More

And More