Ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, Bernard Arnault είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο

Στις 24 Μαΐου το  Forbes κατέταξε τον μεγιστάνα της μόδας Bernard Arnault, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία, 186,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κερδίζοντας τον ιδρυτή του Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατά 300 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη από τις εταιρείες  Louis Vuitton και Dior, βοήθησαν την περιουσία του Arnault να ξεπεράσει τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο του 2020. Η ανάβαση του Arnault στην κορυφή αντικατοπτρίζει όχι μόνο την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας πολυτέλειας, αλλά και τη δύναμη των ευρωπαϊκών οίκων μόδας ειδικότερα.

Μεγάλα είναι τα κέρδη και για τους ιδιοκτήτες του ομίλου Kering και Chanel με τους François Pinault και Alain και Gerard Wertheimer να υπερδιπλασιάσουν την καθαρή τους αξία στα 55,1 δισεκατομμύρια και τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, τους τελευταίους 14 μήνες.

 

 Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η ευρωπαϊκή αγορά έχει ανακάμψει. Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη είναι όπου πολλά brands  ανέφεραν απώλειες λόγω κλεισίματος καταστημάτων, έλλειψης διεθνούς τουρισμού και καθυστέρησης της εκστρατείας εμβολιασμού. Αντίθετα, η Arnault και άλλοι ηγέτες του κλάδου, έχουν Κινέζους καταναλωτές να ευχαριστήσουν για την άνοδο της περιουσίας τους.Η LVMH, για πρώτη φορά, ξεπέρασε τους αριθμούς του 2019 με έσοδα 16,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ενισχυμένη από αύξηση των πωλήσεων κατά 86% στην Ασία.

Φυσικά, δεν είναι σαφές για πόσο καιρό θα μπορέσει ο Arnault να διατηρήσει το στέμμα του, ειδικά με τον Bezos μόλις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια πίσω.

 Ωστόσο, καθώς η αυτοκρατορία LVMH επεκτείνεται μέσω της εξαγοράς της Tiffany & Co. Αλλά και άλλων  πρωτοφανών συνεργασιών και περισσότερων δραστηριοτήτων ετσι ο ο επιχειρηματίας μπορεί να αναμένει ότι η καθαρή του αξία αξιοζήλευτα υψηλή.

Read More

And More