Ο John Galliano έχασε την £10 εκατομμυρίων δίκη για την άδικη απόλυση του από τον οίκο Dior

Ο John Galliano έχασε την £10 εκατομμυρίων δίκη για την άδικη απόλυση του από τον οίκο Dior μετά από τις αντι-σημιτικές δηλώσεις του.

Ο 54χρονος designer απολύθηκε από τον διάσημο οίκο μόδας στον οποίο είχε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή μετά από ένα ενοχοποιητικό βίντεο που δημοσιεύθηκε στο οποίο φαίνεται να λέει- σε μια γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής- ότι «αγαπάει τον Χίτλερ» και ότι οι γονείς της θα πρέπει να έχουν πεθάνει σε θαλάμους αερίων.

Παραδέχθηκε τις δύο κατηγορίες για αντισημιτικές προσβολές σε δικαστήριο στη γαλλική πρωτεύουσα τον Ιούνιο του 201, έπειτα από δύο ξεχωριστά επεισόδια στο εστιατόριο Marais, στην ιστορική εβραϊκή συνοικία του Παρισιού.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ο ίδιος είχε καταχραστεί την επιμελήτρια μουσείου Geraldine Bloch για την εβραϊκή καταγωγή της σε μια επίσκεψή του στο καφέ τον Φεβρουάριο του 2011, καθώς και ένα άλλο περιστατικό το προηγούμενο Οκτώβριο.

Η δικαστής Anne-Marie Sauteraud είπε ότι οι χαμηλές ποινές που του αποδώθηκαν ήταν λόγω της έλλειψης προηγούμενων καταδικαστικών αποφάσεων, και των προσπάθειών που είχε κάνει για να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ο ίδιος είπε στο δικαστήριο: «Δεν είναι οι απόψεις στις οποίες πιστεύω και ζητώ συγγνώμη για τη θλίψη που η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει.».

Read More

And More