Ο Moschino κατηγορείται ότι «έκλεψε» σχέδια από άλλη σχεδιάστρια!

Ο Moschino κατηγορείται ότι «έκλεψε» σχέδια από άλλη σχεδιάστρια! | tlife.gr

Ο Moschino έχει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της Ιταλίδας σχεδιάστριας Edda Ginnes, η οποία υποστηρίζει ότι η τελευταία collection του διάσημου οίκου έχει στηριχτεί σε δικά της original σχέδια!

Σε post που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagrtam, η Gimmes αναφέρει πόσο λυπημένη νιώθει με την εξέλιξη αυτή και έχει βάλει δύο φωτογραφίες (μία με δίκη της δημιουργία και μία από την συλλογή του Μoschino) που είναι ολόιδιες!

Η ίδια υποστηρίζει ότι έκανε ένα ραντεβού με άτομα από το creative team του οίκου τον περασμένο Νοέμβριο στην Νέα Υόρκη, και μετά από λίγο καιρό είδε τα σχέδια της στην collection του brand.

Συγκεκριμένα στο show την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε ένα καινούργιο print το οποίο φορούσαν σε δημιουργίες οι Gigi και Bella Hadid, ονομάζεται “rompe-l’œil” και είναι αυτό για το οποίο κατηγορείται ο creative director Jeremy Scott ότι έκλεψε από την Ginnes.

O Scott δήλωσε πάντως ότι το συγκεκριμένο print, προέρχεται από τα αρχεία του οίκου, και ανήκει ξεκάθαρα στο DNA του Moschino! Η Gimmes πάντως δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει δικαστικά το ζήτημα, και ότι δεν θέλει να σπαταλήσει χρόνο και ενέργεια σε κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσει να δουλεύει με τον τρόπο που ξέρει τόσα χρόνια, πιστεύοντας ότι τα καλύτερα έρχονται!

READ more