Ο οίκος Fendi δημιούργησε δερμάτινη θήκη για… γλειφιτζούρια – ναι, ναι καλά διάβασες!

Σου αρέσουν τα γλειφιτζούρια; Αν ναι, τότε μείνε. Αν όχι, τότε φύγε – ευγενικά το λέω – αφού το άρθρο δεν σε αφορά καθόλου. Πες πως τρέχεις να φύγεις βιαστικά από το σπίτι το πρωί. Λίγο πριν περάσεις την πόρτα, βλέπεις στο τραπεζάκι του σαλονιού ένα γλειφιτζούρι. Το αρπάζεις, το βάζεις στην τσάντα, έτσι να το έχεις μαζί σου προκειμένου να αντιμετωπίσεις τις υπογλυκαιμίες της ημέρας, που σίγουρα θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα. Γιατί να το πετάξεις όμως έτσι χύμα στην τσάντα και να μην το βάλεις σε μια super chic δερμάτινη θήκη; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Kim Jones με την πιο πρόσφατη συλλογή του για τον οίκο Fendi, εκείνη για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024, που παρουσίασε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της Milan Fashion Week.

Εξηγώ αμέσως. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιταλικού οίκου επέλεξε να στολίσει μερικές από τις δερμάτινες τσάντες της συλλογής με δερμάτινες θήκες για… γλειφιτζούρια. Ναι, ναι καλά διάβασες. Κατασκευασμένες από δέρμα Selleria, ένα εξαιρετικά luxury, χειροποίητο υλικό που δημιουργεί ο ίδιος ο οίκος και εντάσσει στις συλλογές του από το 1938 και βουτηγμένες σε διάφορες αποχρώσεις της παλέτας, παστέλ αλλά και γήινες, αυτές οι θήκες είναι TO statement αξεσουάρ της χρονιάς.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτικό… Μπορώ να φανταστώ το παιδί μου – που δεν έχω, αλλά μια υπόθεση κάνουμε – να τρέχει με λαδωμένα χέρια να βγάλει από την δερμάτινη – πανάκριβη – αυτή θήκη το γλειφιτζούρι και με πιάνει πανικός. Από την άλλη θα μου άρεσε σαν εικόνα να δω μια fashionista να περπατά στο Μιλάνο, να ποζάρει στους φωτογράφους για το street style της υπόθεση, και να βγάλει ένα γλειφιτζούρι από την Fendi It-bag της.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα και τα κορυφαία fashion houses, με αυτή την τεράστια κληρονομιά πίσω από το όνομά τους, νιώθουν την ανάγκη να κάνουν μια στροφή προς το fan. Προς την διασκέδαση. Κι εμείς αυτό πάντα θα το χειροκροτούμε. Άλλωστε τα snacks έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια fashion scene. Τι να πρωτοθυμηθώ; Sandwich Dressing, Baguette Bags, Jelly Shoes, Tea Dresses: αυτά είναι μόνο μερικά από τα trends που είδαμε να λάμπουν τελευταία. Τώρα και τα γλειφιτζούρια!

Φωτογραφίες: fendi.com

Read More

And More