Ο οίκος Burberry πήρε αυτές τις δύο αποφάσεις… για να βοηθήσει το περιβάλλον!

Ο οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη διαδικασία καύσης των stock item που έχει, μετά από ένσταση περιβαλλοντολογικών οργανώσεων. Είναι απίστευτο αλλά ναι αυτή η διαδικασία είναι πολύ δημοφιλής στους μεγάλους οίκους στο τέλος της σεζόν γιατί έτσι αποφεύγουν να διαρρεύσει εμπόρευμα πολυτελείας στο παρεμπόριο και να πουληθεί με χαμηλές τιμές, κατεβάζοντας το prestige του brand!

O διάσημος οίκος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο εμπορεύματα ύψους 28 εκατομμυρίων, μεταξύ αυτών ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, ενώ περίπου 90 εκατομμυρίων τα τελευταία χρόνια!

Η επόμενη κίνηση του Burberyy θα είναι να επισκευάσει, να ανακυκλώσει ή να δωρίσει το stock του ώστε να σταματήσει να χρησιμοποιεί την παλιά αυτή μέθοδο που επιβαρύνει το περιβάλλον. “Η σύγχρονη πολυτέλεια σημαίνει κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Burberry, Marco Gobbetti, και συμπλήρωσε ότι ο οίκος θα πρέπει να είναι δημιουργικός, όχι μόνο στην παραγωγή των προϊόντων αλλά και σε άλλους τομείς.

Επίσης το επόμενο οικολογικό βήμα του οίκου είναι να σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα στις επόμενες συλλογές, με πρώτη τη νέα collection του Riccardo Tisci που θα δούμε σύντομα.

Read More

And More