Ο οίκος Prada ζητάει συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από τη νέα του βιτρίνα

Ο οίκος Prada ζητάει συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από τη νέα του βιτρίνα | tlife.gr

Ο οίκος Prada ζήτησε συγγνώμη για κάποιες εικόνες που παρουσιάστηκαν σε μια από τις τελευταίες του καμπάνιες, τις οποίες κάποιοι τις εξέλαβαν σαν ρατσιστικά μηνύματα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Η δικηγόρος Chinyere Ezie έγραψε πριν από λίγες μέρες στο Facebook:Δεν κάνω εύκολα δημόσια σχόλια, αλλά αυτήν τη στιγμή τρέμω από θυμό. Σήμερα έπειτα από μια αρκετά συναισθηματική επίσκεψη στο Smithsonian National Museum of African American history and Culture including το οποίο περιλάμβανε μια έκθεση για το blackface, περπάτησα στο Soho μπροστά από το κατάστημα του οίκου Prada και ήρθα αντιμέτωπη με την ρατσιστική και απογοητευτική όψη του blackface σε μια από τις βιτρίνες”.

Να σου σημειώσω ότι το blackface είναι μια μορφή θεατρικού μακιγιάζ που χρησιμοποιείται κυρίως από τους λευκούς ερμηνευτές για να αντιπροσωπεύσουν μια καρικατούρα ενός μαύρου ατόμου. Έχει θεωρηθεί ως μια ρατσιστική αναπαράσταση από την αφρικανική αμερικανική κοινότητα.

Η Chinyere Ezie ζήτησε μέσω Facebook να ευαισθητοποιηθούν κι άλλα άτομα και να ζητήσουν από τον διάσημο οίκο να αποσύρει αυτές τις εικόνες. Μετά από δύο tweets, ο οίκος Prada ζήτησε συγγνώμη και ορκίστηκε να αφαιρέσει οποιαδήποτε εικόνα από τα καταστήματά που είχαν ερμηνευτεί ως ρατσιστικά: «Η Prada Group είναι κατά των ρατσιστικών εικόνων. Τα συγκεκριμένα charms που κατηγορήθηκαν ως blackface είναι οι Pradamalia, δηλαδή φανταστικά πλάσματα με στοιχεία από το έργο του οίκου που δεν έχουν καμία αναφορά στον πραγματικό κόσμο και σίγουρα όχι στους μαύρους. Η ομάδα του οίκου Prada δεν είχε ποτέ την πρόθεση να προσβάλει κανέναν και αποθαρρύνουμε όλες τις μορφές ρατσισμού και ρατσιστικών εικόνων. Για αυτό θα αποσύρουμε τους συγκεκριμένους χαρακτήρες από τις βιτρίνες”.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο οίκος δεν θέλησε να περάσει κάποιο αρνητικό μήνυμα και ότι μετάνιωσε για αυτήν την κίνηση. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την γρήγορη δράση που είχε.

READ more