Ο Riccardo Tisci μας έκανε να ξεχάσουμε τα κλασικά καρό του Burberry. Αυτή είναι η νέα updated συλλογή

Ο Riccardo Tisci έχει αποχωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες από τον οίκο Balenciaga, και “εγκαταστάθηκε” στη θέση του creative director στον οίκο Burberry. Σύμφωνα με όλα όσα ακούγονταν, αλλά και με όσα είχε δηλώσει ο Tisci, θα έκανε πολλές αλλαγές και updates στον βρετανικό οίκο και θα άλλαζε εντελώς το ύφος του.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε λοιπόν, γίνεται η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο και ο Riccardo παρουσίασε πριν από λίγα λεπτά την πρώτη του συλλογή για τον Burberry. Αυτό που αντικρίσαμε στo catwalk δεν έχει καμία σχέση με την παλιά εικόνα του οίκου και το κλασικό καρό -ναι- δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα animal prints ήταν μια από τις πιο σημαντικές βάσεις για να δημιουργηθούν πολλά από τα looks. Σε γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις τα patterns με έμπνευση από το ζωικό βασίλειο έκλεψαν την παράσταση από την στιγμή που αποτυπώθηκαν πάνω στις αέρινες γραμμές.

Επιπλέον, ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας κολεξιόν ήταν τα pony skin που φορέθηκαν σε total looks ή προστέθηκαν στα σύνολα σαν λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο στοιχείο κατάφερε να δώσει western style σε πολλές από τις εμφανίσεις, ειδικά όταν συνδυάστηκε με ένα gingham printed πουκάμισο.

Από τη συλλογή δεν έλειψαν οι γήινες αποχρώσεις, αλλά και η Kendall Jenner που είχαμε καιρό να τη δούμε σε catwalk.

Read More

And More