Οι σχεδιαστές ψηφίζουν τζιν

Οι σχεδιαστές ψηφίζουν τζιν | tlife.gr
Η Sophia Kokosalaki αφήνει για λίγο το σχεδιαστικό της ορμητήριο στο Λονδίνο για να σχεδιάσει την ειδική σειρά Black Gold της Diesel. «Το ταλέντο της είναι εκπληκτικό! Αγάπησα την ελληνική κουλτούρα μέσα από τη συνεργασία μας. Η αισθητική της στην υψηλή ραπτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι η δεξιότητα της να δουλεύει με την το ντένιμ αλλά και η άποψη που διατηρεί απέναντι στο σύγχρονο casual» δηλώνει ο Renzo Rosso ο ιδρυτής της Diesel ο οποίος όμως διατηρεί και τα δικαιώματα της εμπορικής εκμετάλλευσης της σειράς που έχει σχεδιάσει η Sophia. Η Black Gold είναι μια σειρά με πιο ακριβά υφάσματα και παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το 2008 αλλά μόλις από φέτος θα έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις.

Την ίδια στιγμή σε μια άλλη μητρόπολη της μόδας, το Παρίσι, εξελίσσεται το ίδιο σενάριο παράλληλα. Αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή το Jean Paul Gaultier να αναλαμβάνει τα ηνία της νέας σειράς της Levi’s φέρνοντας κάτι από τη μαγεία της περιοδείας Blonde Ambition της Madonna. Οι σχεδιαστικές μανιέρες και μαρινιέρες του Gaultier απλώνονται πάνω στον καμβά της Levi’s ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας το ύφος της εταιρίας. Η εταιρία ζει σήμερα την πιο ανατρεπτική street στιγμή της καθώς είναι η πρώτη φορά, από το 1873 οπότε και δημιουργήθηκε, που κάποιος σχεδιαστής τολμά να ενσωματώσει vintage lingerie στοιχεία σε ένα τζάκετ. Οι τριγωνικοί στηθόδεσμοι που αγαπά ο Gaultier αναγεννιούνται πάνω στο denim της Levi’s.

Αλλά και η Vivienne Westwood ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Lee Jeans η οποία θα ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο. Θα λατρέψεις την punk εκδοχή των skinny jeans που θα εμπνευστεί η βασίλισσα του είδους. Η Anglomania θα διασταυρωθεί με το αμερικάνικο όνειρο και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εκπληκτικό. Το όνομα της σειράς, που έχει ήδη παρουσιαστεί στις εβδομάδες μόδας του Μιλάνου και του Χογκ Κογκ είναι «The Vivienne Westwood Anglomania and Lee Denim Collectioν».

READ more