Oι τσάντες Prada αλλάζουν για πάντα!

Ο οίκος Prada ανακοίνωσε ότι αλλάζει για πάντα το υλικό με το οποίο φτιάχνει τις statement nylon τσάντες του. Ο ιταλικός οίκος κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να ακολουθήσει το παγκόσμιο κίνημα για μία eco friendly μόδα, και θα αντικαταστήσει του nylon με ένα ανακυκλώσιμο new age υλικό.

Η αρχή θα γίνει με το λανσάσρισμα μίας νέα σειράς που ονομάζεται “Re-Nylon” και περιλαμβάνει 6 κομμάτια μία shoulder bag μία belt bag και διάφορες backpacks όλες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμο υλικό.

Σκοπός του οίκου είναι μέχρι το 2021 να έχει αντικαταστήσει όλα τα υλικά που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον με recycled plastics.

Το brand ξεκίνησε να χρησιμοποιεί nylon το 1984, εδώ και καιρό ήθελε να κάνει αυτή την αλλαγή αλλά πρώτα ήθελε να είναι σίγουροι ότι θα εξακολουθούν να έχουν την ίδια ποιότητα και εικόνα στα iconic προϊόντα τους, τώρα λοιπόν ήρθε αυτή η στιγμή.

Το νέο υλικό που θα χρησιμοποιήσει η Prada λέγεται Econyl παρασκευάζεται από δίχτυα αλιείας και ήδη μεγάλοι οίκοι όπως Gucci και Stella McCartney έχουν δουλέψει με αυτό.

Read More

And More