Ολυμπιακοί Αγώνες: Oι σχεδιαστές που δημιούργησαν τις στολές των ομάδων

Με αφορμή, την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 που ξεκινάνε σήμερα στο Τόκιο ας γνωρίζουμε τους σχεδιαστές που έχουν δημιουργήσει τα ρούχα και τις στολές που θα φορέσουν οι αθλητές. Το ένδυμα που φορούν οι πρωταγωνιστές τόσο στους αγώνες, όσο και στις τελετές έναρξης και λήξης, φέρουν συνήθως την υπογραφή διάσημων σχεδιαστών μόδας ή κορυφαίων brands και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παρουσίας τους σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 4F official account (@4f_official)

Tις στολές της Ελληνικής Ομάδας έχει αναλάβει η αθλητική εταιρεία 4F, με έδρα την Πολωνία  και τα χρώματα βεβαίως είναι στο ύφος της ελληνική γαλανόλευκης.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ralph Lauren (@ralphlauren)

Οι Η.Π.Α συνεχίζουν την παράδοση που θέλει τον Ralph Lauren να σχεδιάζει τις στολές των Ολυμπιακών Αγώνων. Φέτος θα φορούν λευκό τζιν παντελόνι, λευκή polo μπλούζα με ρίγες στον γιακά και ένα επίσης λευκό αντιανεμικό μπουφάν. Η στολή ολοκληρώνεται με μία ζώνη σε μπλε, κόκκινο και λευκό, δηλαδή στα χρώματα που υπάρχουν στη σημαία των Η.Π.Α. Για τη δημιουργία των στολών μάλιστα, ο σχεδιαστής ακολούθησε τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον.

 

Η ομάδα του Καναδά έδωσε την σχεδίαση των εθνικών στολών του, στην εταιρεία που ίδρυσε ο Αμερικανός σχεδιαστής Hudson. Οι στολές λοιπόν αποτελούνται από ένα λευκό μονοχρωματικό σύνολο, διακοσμημένο με το σήμα κατατεθέν της χώρας, το φύλο σφενδάμου και ολοκληρώνονται με ένα denim jacket με μοτίβα που θυμίζουν γκράφιτι.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ben Sherman Official (@benshermanofficial)

Οι στολές που θα φορεθούν από τους Άγγλους αθλητές είναι τα παντελόνια chino, τα Harrington μπουφάν, οι Oxford μπλούζες, αλλά και οι ρίγες με τα χρώματα που υπάρχουν στη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας.Την σχεδίαση έχει αναλάβει το βρετανικό brand μόδας Ben Sherman.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LES BENJAMINS (@lesbenjamins)

Στην Τουρκία την στολή των ομάδων ανέλαβε ο διάσημος σχεδιαστής της χώρας Bunyamin Aydin και το παγκοσμίου φήμης athleisure brand, Nike. Μέσα από αυτή τη συνεργασία δημιουργήθηκε ένα νέο logo και ένα ιδιαίτερο μονόγραμμα, τα οποία θα κοσμούν τις στολές της εθνικής ομάδας. Οι αποχρώσεις που έχει επιλέξει η χώρα είναι το κόκκινο, το λευκό και το μπλε.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sportscraft Australia (@sportscraft)

Για την ομάδα της Αυστραλίας το brand, Sportscraft θα δημιούργησε το outfit των αθλητών. Τα χρώματα της στολής, – λευκό, κίτρινο και πράσινο- έχουν ως αναφορά τον πολιτισμό της Αυστραλίας, ενώ κάποια στοιχεία της στολής είναι εμπνευσμένες από τη Διασταύρωση Σιμπούγια στο Τόκιο.

Read More

And More