Oscar de la Renta: Τα πιο εντυπωσιακά red carpet looks

“Δεν με ενδιαφέρουν οι τακτικές εντυπωσιασμού. Θέλω απλά να φτιάχνω όμορφα ρούχα”
Oscar de la Renta

Παραμυθένιες τουαλέτες, εντυπωσιακά βραδινά φορέματα. Για τις celebrities ήταν το κλειδί της επιτυχίας μιας red carpet εμφάνισής τους. Για εμάς ήταν το όνειρο, το glamour αυτοπροσώπως, η λάμψη στο βλέμμα της Carrie Bradshaw όταν άνοιξε το δώρο από τον Ρώσο αγαπημένο της στο Sex & the City… O Oscar de la Renta “έφυγε” σήμερα στα 82 του αφήνοντας το κόκκινο χαλί και τον κόσμο της μόδας σαφώς φτωχότερο!

Δες τα πιο εντυπωσιακά red carpet looks με την υπογραφή του εδώ

Γνωστός για τα πολυτελή βραδινά φορέματά του και τη μόδα στο κόκκινο χαλί, ο de la Renta άρχισε να αποκτά φήμη ντύνοντας την Jackie Kennedy το 1960. Δημιουργίες του έχουν έκτοτε φορεθεί από την πριγκίπισσα Diana, την Hillary Clinton και ολόκληρες γενιές ηθοποιών του Hollywood.

Γεννημένος το 1932 σε μια πλούσια οικογένεια στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο Óscar Arístides de la Renta Fiallo έμαθε την τέχνη του ως μαθητευόμενος του Ισπανού σχεδιαστή Cristobal Balenciaga πριν εργαστεί για τον Lanvin και τον οίκο Balmain στο Παρίσι. Το 1965, ξεκίνησε τη δική του ομώνυμη ready-to-wear ετικέτα στη Νέα Υόρκη.


O Oscar de la Renta με μια δημιουργία του.

Ήταν παντρεμένος με την Françoise Langlade, συντάκτρια της γαλλικής Vogue, από το 1967 έως το θάνατό της το 1983, και μέχρι τώρα ζούσε με τη δεύτερη σύζυγό του την φιλάνθρωπο Annette Reed.

H πιο πρόσφατη συλλογή που παρουσίασε ο de la Renta στο catwalk, η οποία ήταν η τελευταία του πριν πάρει τα ηνία του οίκου ο Βρετανός σχεδιαστής Peter Copping, ήταν εμπνευσμένη από τα florals και τις χαρές της άνοιξης. Η συλλογή παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας της Νέα Υόρκης αυτό τον Σεπτέμβριο.

Η Amal Clooney
Όπως όλες γνωρίζουμε πια, το νυφικό της Amal Alamuddin στον πρόσφατο γάμο της με τον George Clooney ήταν δική του couture δημιουργία και όπως είπε η ίδια στη Vogue τον περασμένο μήνα: «Ο George κι εγώ θέλαμε ένα γάμο ρομαντικό και κομψό, και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον πιο κατάλληλο από τον Oscar για να μπορέσει να αποτυπώσει αυτή τη διάθεση σε ένα φόρεμα. Η συνάντηση μαζί του έκανε τη διαδικασία του σχεδιασμού ακόμα πιο μαγική, αφού και ο ίδιος είναι τόσο ζεστός και τόσο gentleman».


H Kate Moss φωτογραφημένη από τον Patrick Demarchelier, με Oscar de la Renta, για τη Vogue.

The legend of Glam
Διάσημος και αναγνωρίσιμος για τις glamorous, δυναμικές αλλά και ιδιαίτερα θηλυκές σιλουέτες του ο Oscar de la Renta κατάφερε να ντύσει τις πιο σημαντικές γυναίκες κάθε δεκαετίας -από βασίλισσες και πολιτικούς μέχρι celebrities και pop stars.

/

Kάτι που σίγουρα όλες θυμόμαστε ήταν το επεισόδιο του Sex and the City το οποίο ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένο στον σχεδιαστή, με την Sarah Jessica Parker -ως Carrie- να φοράει ένα ροζ Oscar de la Renta φόρεμα για να πάει σε μια παράσταση μπαλέτου και με το οποίο κατέληξε τελικά να τρώει στα Mc Donalds.

H Lady Gaga
Όταν, το 2012, o de la Renta έγραψε μια ανοιχτή επιστολή σε έναν δημοσιογράφο ο οποίος είχε επικρίνει τη νέα συλλογή του, η Lady Gaga έγραψε στο twitter την υποστήριξή της: “Bravo Oscar. Μόνο εσύ θα μπορούσες να είσαι τόσο chic, ώστε να γεμίσεις μια ολόκληρη σελίδα στο WWD, κάνοντας δηλώσεις σαν καλός πολίτης της μόδας”.

Ρούχα για να φορεθούν…
Την ίδια χρονιά, ο ίδιος απέδειξε πως ήταν άνθρωπος του σύγχρονου κόσμου κάνοντας το ντεμπούτο της νέας συλλογής νυφικών του στο Pinterest.

«Θέλω να κάνω ρούχα που οι άνθρωποι θα φορέσουν και όχι κομμάτια που θα κάνουν εντύπωση στην πασαρέλα», είπε. “Μόδα είναι το να ντύνεσαι σύμφωνα με ό, τι είναι της μόδας. Το στιλ είναι κάτι πολύ πιο προσωπικό”.

The red carpet stars…
“Τα ρούχα του έχουν βρεθεί σε περισσότερες βραβεύσεις από όσες η Meryl Streep” αστειεύτηκε ο Michael Bloomberg πριν του παραδώσει το βραβείο Couture Council lifetime achievement το 2012.

Και πραγματικά, είναι δύσκολο να σκεφτείς μια ηθοποιό της A-list που δεν έχει φορέσει ρούχο του. Με τα χρόνια, η κάθε μία από εκείνες -από την Sandra Bullock, την Scarlett Johansson, την Kerry Washington, την Amy Adams και πάρα πολλές ακόμα, εμφανίστηκαν περήφανα στο κόκκινο χαλί, φορώντας δημιουργίες του.
Την άνοιξη που μας πέρασε, η Sarah Jessica Parker έδειξε τη μακροχρόνια αφοσίωσή της στον σχεδιαστή ακόμη περισσότερο, όταν του ζήτησε να κεντήσει την υπογραφή του στην ουρά του ασπρόμαυρου φορέματός της για το Met Gala. «Ήταν δική μου ιδέα» είπε στο Vanity Fair. “Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα το έκανε ο ίδιος, είναι υπερβολικά μετριόφρων.”

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα πιο εμβληματικά Oscar de la Renta looks στο κόκκινο χαλί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Nicole Kidman, της Penelope Cruz, της Jessica Chastain, και πολλών, πολλών άλλων.

Κάνε κλικ εδώ για να τα δεις…

Read More

And More