Όταν η μόδα έχει displexia!

Τα σχέδια της Αμάντας δεν επιτρέπουν στο μάτι να τα προσπεράσει! Είναι η πιο ποπ χειροποίητη συλλογή που είδαμε ποτέ! Τα κομμάτια που σχεδιάζει είναι όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την ίδια στο χέρι ενώ δίνουν την αίσθηση της “βιομηχανικής” αρτιότητας.
Η Αμάντα με τα σχέδιά της κατασκευάζει έναν ολόκληρο κόσμο με φανταστικούς ήρωες, ματωμένους μπαλτάδες και ποντίκια πιασμένα στη φάκα.

Ποιες είναι οι επιρροές σου και από πού αντλείς έμπνευση για τα σχέδια σου;
Αρχικά αποτελούν έμπνευση για μένα τα γεωμετρικά σχήματα και πως με αυτά θα μπορούσα να δημιουργώ τις δικές μου εικόνες ενός παιχνιδιάρικου, αλλόκοτου κόσμου. Επιρροές αποτελούν για μένα illustrations του Marc Ryden, ξύλινες κατασκευές της Audrey Kawasaki, ταινίες του Hayao Miyazaki και σχεδιαστές όπως ο Junya Watanabe, Issey Miyaki, Emilio Pucci, Nicolas Ghesquiere.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το κόσμημα;

Πάντα μου άρεσαν οι χειροποίητες κατασκευές αλλά αφορμή στάθηκε μια συλλογή του οίκου Prada που χρησιμοποίησε διάφανο plexiglass για την κατασκευή διάφορων αξεσουάρ και με ώθησε να ψάξω περισσότερο για το υλικό αυτό και πως θα μπορούσα να πειραματιστώ.

Ποια είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείς;

Αποκλειστικά plexiglass.

Ποιους σχεδιαστές-οίκους θαυμάζεις για τα κοσμήματα τους;
Θαυμάζω την δουλειά νέων σχεδιαστών που τολμούν να ξεφύγουν από την χρήση συνηθισμένων υλικών. Παράδειγμα αποτελούν οι 2D με τις κατασκευές κοσμημάτων από lego καθώς και μια νέα επίσης σχεδιάστρια, η Μαρία Παπαλεοντίου με τα ευφάνταστα γεωμετρικά ξύλινα κοσμήματα της.

Σε ποιο τύπο γυναίκας απευθύνεσαι;

Θα ήταν ανώφελο να ορίσω ένα πλαίσιο. Αρκεί νομίζω λίγη παιχνιδιάρικη διάθεση. Πως θα ήθελες να νιώθουν οι γυναίκες που φοράνε τις δημιουργίες σου; Να έχουν όρεξη για παιχνίδι! Ποιο στοιχείο «μισείς» στο γυναικείο ντύσιμο;

Η μόδα συχνά επιστρέφει σε παλαιότερες δεκαετίες. Εσύ αν μπορούσες να μπεις σε μια χρονομηχανή σε ποια δεκαετία θα επέλεγες να ζεις και να δημιουργείς;
Στη δεκαετία του 1920 δημιουργώντας γεωμετρικές κατασκευές υπό την art deco διάθεση της εποχής.

Μπορείς να βρεις τα σχέδια της Displexia:
Στον χώρο του Whitebox,στην Πραξιτέλους και σε μηνιαία βάση στο meet market ή μέσω της σελίδας www.displexia.com.


Read More

And More