Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Designers και Καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πρωτοπόρος εταιρία μόδας ΒSB υπογράφει ένα ξεχωριστό εικαστικό project και αφιερώνει ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο στις γυναίκες.

Η conceptual artist & designer Καρολίνα Ροβύθη@caroline_rovithi , η εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη @angelikiangelidi  και ο creative art director Θοδωρής Λαλάγκας @theosquest, καταξιωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες ενώνουν την έμπνευση τους με τους designers της ΒSB και δημιουργούν το πιο stylish εικαστικό project για την Παγκόσμια Ημέρα τη Γυναίκας! Τέσσερα limited edition t-shirts τιμούν τη γυναίκα και τη δύναμή της και ντύνουν την καθημερινότητά μας με ισχυρά μηνύματα.  

Τη συγκεκριμένη exclusive συλλογή θα τη βρείτε σε όλα τα καταστήματα της BSB καθώς και στο online store της εταιρείας (www.bsbfashion.com).

Για ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο, οι πελάτες της BSB θα λαμβάνουν ως δώρο ένα από τα t-shirts της εν λόγω συλλογής, εάν πραγματοποιήσουν αγορές ύψους 120€ και άνω! Ανεξάρτητα όμως με αυτήν την προωθητική ενέργεια, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα t-shirts αγοράζοντάς τα μεμονωμένα μέχρι και τα τέλη Ιουλίου από το δίκτυο καταστημάτων της BSB και το online store της εταιρείας. 

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μέσα από αυτήν τη δράση και τις πωλήσεις των t-shirts, η BSB θα ενισχύσει το Κέντρο «ΔΙΟΤΙΜΑ» που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Ευκαιρία να συμμετέχεις και εσύ σε αυτό το υπέροχο project, διαλέγοντας ένα από τα t-shirt που έχουν δυνατό μήνυμα και να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου, στην φίλη σου, στην αδελφή σου, στην μητέρα σου ή σε όποια άλλη γυναίκα θαυμάζεις!

Το Tlife είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τρεις καλλιτέχνες και να αποσπάσει όλες τις πληροφορίες για τη συνεργασία τους με τη BSB.

Αγγελική Αγγελίδη- Εικαστικός Instagram:  @angelikiangelidi

Θα μπορούσατε να μας βάλετε σε λέξεις τη Γυναίκα που δημιουργήσατε για την exclusive συλλογή της BSB, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας; Ποια είναι τα χρώματα της σύγχρονης γυναίκας και τι συμβολίζουν;

Οι λέξεις που θα μπορούσαν να βγουν από το συγκεκριμένο έργο είναι οι εξής:

Υποστήριξη. Συνειδητοποίηση. Αυτοεκτίμηση. Θάρρος. Δύναμη.

Συνήθως τα περισσότερα έργα μου περιγράφουν μια ιστορία και χαρακτηρίζονται πάντα από έντονα χρώματα! Το συγκεκριμένο έργο λοιπόν, δημιουργήθηκε για τους εξής λογούς: α. για να μπορέσω να μεταδώσω αρκετά μηνύματα μέσα από την ιστορία που περιγράφω και β. για να μεταφέρω δύναμη και αισιοδοξία μέσω των έντονων χρωμάτων, όπου το καθένα έχει τον δικό του συμβολισμό!

Καταρχήν να εξηγήσω ότι το έργο απεικονίζει τη γυναίκα, η οποία προσπαθεί να προτάξει τα κεφάλι της μπροστά, για να ακουστεί η φωνή της. Το πρόσωπο θυμίζει λίγο γκέισα, θέλοντας με αυτόν τον παραλληλισμό να δηλώσω την υποταγή κι επίσης το κεφάλι παραπέμπει και στη μυθική Μέδουσα, η οποία κακοποιήθηκε στον ναό της Αθήνας από τον Ποσειδώνα και η θεά Αθηνά τη μεταμόρφωσε σε τέρας, διότι θεώρησε ότι βεβήλωσε τον ναό της! Όμως, το κεφάλι της Μέδουσας κατά τη μυθολογία, θεωρείται και τρόπαιο τύχης! Επίσης στο συγκεκριμένο έργο η γυναίκα σταυρώνει τα χέρια. Με αυτόν τον τρόπο ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα “STOP” (στη βία, στην εκμετάλλευση, στην κακοποίηση, στην αδικία)!

Τα χρώματα που επέλεξα και τα οποία σαφώς από τη δική μου οπτική χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη γυναίκα, είναι τα εξής: Το μπλε, το οποίο συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση. Το κόκκινο, που συμβολίζει τη χαρά, το πάθος, την αγάπη και τη σεξουαλικότητα. Το πράσινο συμβολίζει την αρμονία και την γονιμότητα. Το λευκό συμβολίζει το παντοτινό φως, την καλοσύνη, την αγνότητα, την καθαρότητα. Και, τέλος, το μοβ, συμβολίζει τον ρομαντισμό και τη νοσταλγία!

-Σχεδιάσατε ένα t-shirt για την ημέρα της γυναίκας για την ΒSB με μία πολύ δυνατή εικόνα: Το πρόσωπο μιας πολύχρωμης γυναίκας. Η γυναικεία ομορφιά, πέρα από το κάλλος, από ποια άλλα στοιχεία ορίζεται για εσάς;

Το πρόσωπο αυτό φτιάχτηκε για να δώσει αισιοδοξία μέσα από τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν! Είμαι μια γυναίκα η οποία ανέκαθεν είχα τη δυνατότητα να διακρίνω τη γυναικεία ομορφιά μέσα κι έξω! Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να τον φροντίζει και να τον κακομαθαίνει! Όμως, οφείλω να πω ότι το πιο σημαντικό προσόν σε μια γυναίκα είναι η ομορφιά και το μεγαλείο της ψυχής της! Το μότο μου είναι ότι: «Θέλω να βλέπουν τα έργα μου και να βλέπουν την ψυχή μου”. Το μεγαλύτερο λοιπόν ατού της γυναικείας ομορφιάς, για εμένα, είναι αναμφισβήτητα η ομορφιά και το μεγαλείο της ψυχής της! Θεωρώ τιμή μου να φορεθεί το t-shirt από γυναίκες που θέλουν να μεταδώσουν το μήνυμά μου! Αυτό για εμένα είναι μεγαλείο ψυχής! Και ευχαριστώ θερμά την BSB και την πρόεδρο και καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας Σοφία Μπιθαρά που με προσέγγισε, με ενέπνευσε και με άφησε ελεύθερη να δημιουργήσω το έργο μου όπως το ονειρευόμουν.  Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα πίσω από τις μεγάλες και δυναμικές εταιρείες που σκέφτονται και υλοποιούν τέτοιου είδους δράσεις.

Caroline Rovithi- conceptual artist & designer instagram: @caroline_rovithi 

-Η BSB φέτος τιμάει τις γυναίκες με τη δημιουργία 4 ιδιαίτερων t-shirt που φέρουν τη δημιουργικότητα και την υπογραφή καλλιτεχνών. Ποια είναι η σκέψη που “κρύβεται” πίσω από τον δικό σας, γεμάτο δύναμη, κεραυνό;

Ο κεραυνός για μένα συμβολίζει τη δύναμη κι είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιώ συχνά στους πίνακές μου. Εδώ, έχω χρησιμοποιήσει το κόκκινο χρώμα για να εκφράσω τη δύναμη που έχει η φωτιά του κεραυνού αλλά και η αγάπη. Αυτό για μένα είναι η ίδια η γυναικεία φύση. Δύναμη κι αγάπη!   

-Η σύγχρονη γυναίκα καλείται καθημερινά να φοράει τη δύναμή της. Η σκληρή επικαιρότητα αποδεικνύει πως αν και ζούμε στο 2022 πια, η θέση της γυναίκας παραμένει ευάλωτη και δύσκολη. Τι θα επιθυμούσατε να νιώθει, να σκέφτεται κάθε γυναίκα που φοράει το t-shirt που υπογράφετε; 

Η δύναμή μας είναι ότι είμαστε γυναίκες. Κάθε γυναίκα, από τη φύση της, μπορεί να τα καταφέρει και το αποδεικνύει καθημερινά εδώ και αιώνες. Όσες δυσκολίες και προκλήσεις κι αν αντιμετωπίζει, όχι μόνο επιβιώνει, αλλά προχωρά, εξελίσσεται, χαράσσει νέους δρόμους για να “περπατήσουν” οι επόμενες γενιές. Αυτό που θα ήθελα να θυμάται κάθε γυναίκα που θα φοράει το t-shirt είναι πως είναι δυνατή και μπορεί να πετύχει τα πάντα. Αυτό που σε παλαιότερες εποχές αντιμετωπιζόταν ως… μειονέκτημα, για τη σημερινή γυναίκα είναι πια πλεονέκτημα, είναι η δύναμή της. Επειδή απλώς… είναι γυναίκα κι αυτό αρκεί… Για αυτό και γράφω… “I am a woman, what’s your superpower?” 

Θοδωρής Λαλάγκας, Creative Art Director Instagram: @theosquest και @New World Studios

Είστε ένας από του καλλιτέχνες που η BSB επέλεξε για να σχεδιάσει ένα από τα συλλεκτικά t-shirt  που θα κυκλοφορήσει, για να τιμήσει τις γυναίκες, με αφορμή την Παγκόσμια

Ημέρα της Γυναίκας. Ποιοι είναι οι δικοί σας αυτόματοι συνειρμοί όταν ακούτε τη λέξη Γυναίκα;

Καταρχάς να πω ότι με τιμάει η BSB με την επιλογή της στο πρόσωπό μου, για αυτήν την ενέργεια φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Συνεργάζομαι πάρα πολλά χρόνια με την BSB και μπορώ να πιστοποιήσω ότι είναι μια εταιρεία με κοινωνικές ευαισθησίες, οι οποίες ξεκινούν από την δημιουργό της BSB, την Σοφία Μπιθαρά. Έναν άνθρωπο με όραμα, μεγάλη εν συναίσθηση, υψηλή αισθητική, αγάπη για την κοινωνία μας.  Έναν άνθρωπο που δίνει έμφαση στην ποιότητα όχι μόνο των υλικών αλλά και ψυχικών αγαθών, που λατρεύει τις τέχνες και τον πολιτισμό και θέλει σε κάθε έκφανσης της ζωής της να δημιουργεί.

Στο άκουσμα της λέξης Γυναίκα, ο μοναδικός συνειρμός που έρχεται αυτόματα στο μυαλό είναι ένας: Ζωή. Η γυναίκα είναι η ζωογόνος δύναμη, η πηγή του αθάνατου νερού και η είσοδος στην αιωνιότητα, μιας και αυτή “φέρει” τη συνέχεια του ανθρώπινου είδους.

Σίγουρα, είναι απαραίτητοι δύο για να δημιουργηθεί ζωή, αλλά η γυναίκα είναι η εστία, η σκεπή, η τροφός που μεταφέρει και χαρίζει την αναπνοή της στις επόμενες γενιές. Μόνο σεβασμός και αγάπη της αξίζουν και δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν όλοι τις γυναικείες θεότητες στην πιο υψηλή θέση. 

-Σχεδιάσατε ένα t-shirt για την Ημέρα της Γυναίκας σε συνεργασία με την ΒSB με ένα πολύ δυνατό μήνυμα: Love over fear! Τελικά η αγάπη νικάει τα πάντα; Η αγάπη είναι η απάντηση; 

Η αγάπη είναι ένα παντοδύναμο όπλο που όμως χρειάζεται συμμάχους. Από μόνη της δεν φτάνει. Πρέπει να συμπορεύεται με την κατανόηση και την αποδοχή, να πλαγιάζει με την ταπεινότητα και τη συγχώρεση και να συνομιλεί με τη μετριοπάθεια και τη λογική.

Η αγάπη είναι η αρχή και το τέλος. Πρέπει όμως να πληρούνται πολλές προδιαγραφές για να μπορεί ο άνθρωπος να εκφράζει το φως που έχει μέσα του και να πολεμάει το σκοτάδι. Ο φόβος και η μισαλλοδοξία είναι οι σκοτεινές δυνάμεις που πρέπει κάθε μέρα να αντιμάχεται η ψυχή μας με όπλο την αγάπη.

Η γυναίκα κατά την άποψή μου είναι κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν τη μάχη, μιας και καλείται να πρωτοστατήσει και να δώσει το παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

ΔΙΟΤΙΜΑ» Νατάσα Κεφαλληνού – Communications Expert 

Πόσο σημαντική για εσάς είναι η πρωτοβουλία της εταιρείας BSB  και η δράση που έχει οργανώσει με σκοπό τη γυναικεία ενδυνάμωση;

Πρόκειται για μια πολύ ωραία δράση και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την εταιρεία και την πρόεδρο της κ. Μπιθαρά για την πρωτοβουλία αυτή.  Η δράση αυτή έχει σαν στόχο να αναδείξει τη δύναμη που έχουμε οι γυναίκες μέσα μας και τη σημασία αυτή η δύναμη να αναγνωριστεί τόσο από την κοινωνία όσο και από εμάς τις ίδιες. Η συμβολή της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και των καλλιτεχνών στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην προώθηση της έμφυλης δικαιοσύνης έχει εξαιρετική σημασία και ενισχύει την προσπάθεια τόσο αλλαγής των κοινωνικών νοοτροπιών, όσο και της υπονόμευσης των έμφυλων στερεοτύπων και της πρόληψης της έμφυλης βίας. Τέλος, μέσω της πρωτοβουλίας της BSB θα ενισχυθεί το πρόγραμμα δωρεάν νομικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Κέντρου Διοτίμα, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς γυναίκες που έχουν δεχτεί έμφυλη βία και έχουν χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν υποστήριξη για να ξεφύγουν από την κακοποίηση.

-Η επικαιρότητα μας φέρνει αντιμέτωπες σχεδόν καθημερινά με σκληρές και απάνθρωπες ειδήσεις. Γυναικοκτονίες, βιασμοί, βία. Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια;

Κάθε γυναίκα που έχει βιώσει βία μπορεί να ξεφύγει. Σε αυτήν τη διαδρομή δεν είναι μόνη, μπορεί να απευθυνθεί στους κατάλληλους φορείς αλλά και στους ανθρώπους που εμπιστεύεται. Μπορεί να καλέσει α. στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, μια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που παρέχει πληροφορίες σε 24ωρη βάση, β. να απευθυνθεί στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας και των Δήμων που παρέχουν δωρεάν ψυχολογική, νομική και εργασιακή συμβουλευτική και παραπομπή σε ξενώνες. Αν είναι Ελληνίδα και μετανάστρια, κάτοικος περιφέρειας Αττικής με χαμηλά εισοδήματα, μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Διοτίμα. Παρέχουμε:

α. βραχείας διάρκειας ψυχοκοινωνική στήριξη, β. νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική και δικαστική εκπροσώπηση, κάλυψη όλων των δικαστικών εξόδων).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε καθημερινά 10-2 μμ στο 2103244380 *Σημειώνουμε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες αλλάζουν ανά περιόδους, καθώς εξαρτώνται από τις υφιστάμενες χρηματοδοτήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες