Πάμε να δούμε βιτρίνες; Οι επώνυμες boutique σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο!

Μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων των κοριτσιών σε κάθε γωνιά της γης είναι το λεγόμενο ‘window shopping’. Αυτό που βγαίνεις βόλτα, χωρίς απαραίτητα να έχεις χρήματα επάνω σου και περνάς ώρες ατελείωτες κοιτάζοντας τις βιτρίνες, τον τρόπο που έχουν συνδυάσει τα ρούχα επάνω στις κούκλες, τα ρούχα που έχουν φέρει, τις τσάντες, τα αξεσουάρ. Ονειρεύεσαι τον εαυτό σου μέσα στις πιο ακριβές δημιουργίες χωρίς να υπάρχει συνοχή ανάμεσα στη σκέψη που κάνεις και στο εισόδημά σου. Ωραίες αυτές οι βόλτες και όταν τις κάνεις μαζί με τις φίλες σου είναι ακόμη καλύτερες αφού συνήθως με τις κολλητές γίνεσαι πιο τολμηρή και μπαίνεις ακόμη και στα δοκιμαστήρια ενώ δεν αποκλείεται να καταλήξεις κάπου για καφέ, φαγητό είτε ακόμη και ποτό.

Έχοντας αυτή τη σκέψη στο μυαλό και συνειδητοποιώντας πως στο όνειρο απαγορευόνται τα όρια τολμώ να σε πάρω από το χέρι και να σε πάμε παρέα στις τρεις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης; Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο για να δούμε από έξω και γιατί όχι και μέσα τις μεγαλύτερες και πιο επώνυμες boutique του κόσμου.

ΜΙΛΑΝΟ!
Δεν θα μπορούσε ο πρώτος προορισμός να είναι άλλος από το Μιλάνο και οι λόγοι είναι δύο: πρώτον γιατί εκεί έχουν την έδρα τους κάποιοι από τους σπουδαιότερους οίκους μόδας και χτίζεται και δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε ιταλική μόδα αλλά και γιατί είναι ο πιο κοντινός shopping προορισμός στη χώρα μας.



H bouitique του οίκου Celine είναι πολύ εντυπωσιακή με γήινες αποχρώσεις και λιτές γραμμές.



Οι βιτρίνες της boutique Fendi είναι πολύ όμορφες με γλυκά χρώματα που σε κάνουν να νιώθεις σαν πριγκίπισσα και σαφέστατα σε κάνουν να θέλεις να μπεις μέσα και να δεις όλα τα “καλούδια” από κοντά.



Η boutique Salvatore Ferragamo είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιταλική πόλης της μόδας δίνοντάς σου τη δυνατότητα να δεις από κοντά όλες τις συλλογές -κλασικές και εποχιακές.



Λιτή, γραμμική με γήινες αλλά και βαθιές χρωματικές πινελιές όπως το μωβ είναι η βιτρίνα της boutique Hermes στο Μιλάνο.



Η εταιρία Miu Miu δεν θα μπορούσε να έχει μία βιτρίνα χωρίς τα αξεσουάρ της να μοιάζουν με ζαχαρωτά.



Ο οίκος Prada έχει την boutique του σε ένα επιβλητικό σκηνικό από μάρμαρο και σκούρο ξύλο που δίνει αίγλη όχι μόνο στα ρούχα και τα αξεσουάρ που είναι μέσα αλλά και στον ίδιο τον οίκο.



Η boutique Valentino πάντα δημιουργεί στο μυαλό αυτήν την αίσθηση κυρίας με ακριβά γούστα που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις γραμμές, τα υφάσματα, της αρέσει το κλασικό αλλά πάντα θηλυκό ντύσιμο και επενδύει σε κομμάτια με κριτήριο τη διαχρονικότητα. Ακριβώς αυτήν την εσάνς σου δίνει και η λιτή βιτρίνα αλλά και ο mininal εσωτερικός χώρος της boutique.



Μιλάνο είμαστε θα είναι κρίμα να μην περάσουμε μία βόλτα από την φαντασμαγορική θα χαρακτήριζα boutique του οίκου Versace. Είναι ένα πολύ μεγάλο κτίριο με βασικό του χαρακτηριστικό τη λάμψη και το glam. Σίγουρα η βόλτα αυτή δεν θα σε κάνει να πλήξεις!

ΠΑΡΙΣΙ
Αφού κάναμε τη βόλτα μας στο Μιλάνο τι πιο ωραίο από το να φάμε να πιούμε cocktails και το πρωί να πεταχτούμε μέχρι τη γειτονική Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη μητρόπολη της μόδας, το Παρίσι.



Αν πηγαίνεις στο Παρίσι για πρώτη φορά αυτή η boutique είναι αναμφισβήτητα μία shopping εμπειρία αφού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα που έχει ο γαλλικός οίκος στον κόσμο. Είναι ένα ολόκληρο τετραγωνικό οίκημα με ορόφους που σε μεταφέρουν όχι μόνο στα βάθη του οίκου και στην απεριόριστη ποικιλία αλλά και στην ιστορία του. Αν θέλεις να επισκεφθείς την πολυτέλεια Louis Vuitton απόφυγε το Σάββατο αφού η ουρά για να μπει μέσα ο κόσμος πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια της υπομονής.



Βρισκόμαστε ακριβώς δίπλα στην Avenue Montaigne και θα είναι κρίμα κι άδικο να μην κάνεις στον εαυτό σου ένα δώρο: μια βόλτα στη boutique Dior. Με το που μπεις μέσα θα εντυπωσιαστείς από το έντονο φως ενώ όσο προχωράς και πλησιάζεις τις δημιουργίες haute couture τόσο νομίζεις πως είσαι καλεσμένη σε κάποιο σπίτι… Και ναι, βρίσκεσαι στο “σπίτι” του Dior.



Στον ίδιο δρόμο παραμένεις και δεν έχεις να χάσεις κάτι να μπεις στη boutique της Bottega Veneta όπου το ξύλο και το βαθύ καφέ δίνει έναν πιο επιβλητικό αέρα.



Ενώ ακριβώς απέναντι θα δεις το κίτρινο σήμα με τα μεγάλα ασημένια γράμματα Fendi να κοσμούν το εξωτερικό της boutique και αυτό που σίγουρα θα σου αρέσει πολύ είναι το γκαζόν στον εξωτερικό χώρο και τα φυτά σε σχήμα F.



Συνεχίζεις τον περίπατό σου και σίγουρα σου τραβάει την προσοχή η βιτρίνα του Christian Lacroix ενώ η βόλτα οφείλει να συνεχιστεί στον δρόμο St.Honore όπου οιπερισσότεροι οίκοι έχουν και τα γραφεία και τα atelier τους στον πάνω όροφο.


Ο οίκος Hermes είναι ένας από αυτούς. Εκτός της εντυπωσιακής βιτρίνας και του λιτού εσωτερικού χώρου αξίζει όταν απομακρυνθείς να κοιτάξεις ψηλά και να δεις τον άντρα που κάθεται επάνω στο αλογάκι και σηματοδοτεί το οίκημα Hermes.


Aν είσαι λάτρης του οίκου αξίζει να επισκεφθείς την οδό Rue de Sevres και να δεις τα interior design του οίκου Hermes αλλά και να δεις το ανθοπωλείο Hermes και να πάρεις δώρο στον εαυτό σου το λευκό τριαντάφυλλο αξίας 15 ευρώ.


Ο οίκος Yves Saint Laurent είναι από τους αγαπημένους αφού στον κάτω όροφο της boutique υπάρχει πιθανότητα να βρεις εκπτωτικά κομμάτια… Σε πιάνει πυρετός.


Ενώ όσο εσύ θα περνάς τον χρόνο σου μέσα στο κατάστημα YSL ακριβώς δίπλα υπάρχει το ίδιο για το αγόρι σου!


Συνέχισε τη βόλτα σου λοιπόν και αναμφισβήτητα δεν θα πλήξεις ούτε μία στιγμή. Οι boutique πολλές, οι ουρές έξω από το κατάστημα του Christian Louboutin και του οίκου Moncler θα σε κάνουν να αγανακτήσεις και τί καλύτερο από το να δεις στην Place Vendome τους μεγάλους οίκους κοσμημάτων αλλά και να δεις από κοντά το πιο γνωστό concept store στον κοσμο, Colette.



H χαρακτηριστική μυρωδιά του καταστήματος, η μουσική αλλά και τα έντονα Fashion table books σίγουρα θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Μην χάσεις την ευκαιρία να ανέβεις στον πάνω όροφο ώστε να δεις από κοντά τα ρούχα και τα αξεσουάρ.



Και τι καλύτερο από μία βόλτα στο πιο θηλυκό φόρεμα στην ιστορία του ρούχου. Το γνωστό wrap dress στην boutique της Diane von Furstenberg μοιάζει ατελείωτο αφού υπάρχει σε όλα τα σχέδια και χρώματα -ναι ανέβα στον πάνω όροφο!

ΛΟΝΔΙΝΟ
Στο Παρίσι κοιμήθηκες, στο Λονδίνο ξύπνησες και στην πρωτεύουσα αυτή αυτό που αξίζει να επισκεφθείς είναι το high street (τα μαγαζιά με οικονομικότερες επιλογές) αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια τεράστια ποικιλία ενώ για βόλτα αξίζει να δώσεις χρόνο στα τεράστια πολυκαταστήματα όπως Harrods, Selfridges και Harvey Nichols. Αν παρ’ όλα αυτά αγαπάς τις boutique η Bond Street είναι ο δρόμος σου…



Η boutique Bally σίγουρα σου κόβει την ανάσα αφού είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές με στοιχείο το natural feeling.



Αν βρεθείς στο Λονδίνο και πρέπει να πας σε μία boutique τότε θα πρέπει να σκεφτείς ποιοΙ είναι οι πιο γνωστοί οίκοι μόδας της πρωτεύουσας στην οποία βρίσκεσαι. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να πας στη boutique Burberrys.



To ίδιο φυσικά ισχύει και για τον οίκο Alexander McQueen που είναι από τους πιο καταξιωμένους στον κόσμο. Θα περίμενες κάτι πιο εντυπωασιακό αλλά η boutique είναι απόλυτα minimal.



Εντυπωσιακή αρκετά η boutique του ιταλικού διδύμου Dolce&Gabanna και παρ’ όλο που δεν είναι τεράστια σου δίνει όλα όσα ψάχνεις.



Ο οίκος Mulberry έχει την έδρα του στο Λονδίνο και είναι ένας από τους οίκους που εκπροσωπεί επάξια την αγγλική μόδα. Η boutique έχει πολύ ξύλο και μέσα μπορείς να βρεις όχι μόνο όλη τη συλλογή αλλά όλα θα σου φανούν πολύ πιο οικονομικά.



Xίλιες και μία νύχτες μοιάζει η συλλογή του οίκου Ralph Lauren και το ίδιο feeling σου δημιουργεί και η εντυπωσιακή βιτρίνα.



Τέλος μια βόλτα από τη boutique της ανατρεπτικής κυρίας της μόδας Vivienne Westwood. Δεν θα μπορούσες να ολοκληρώσεις καλύτερα τη βόλτα σου. Και δεν αποκλείεται να την πετύχεις κι εκεί!

Read More

And More