Πες το με ένα t-shirt! Εσένα, τι μήνυμα μεταφέρει το μπλουζάκι σου;

Το t-shirt είναι το πιο βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας. Είναι αυτό που θα σε ξελασπώσει πάντα. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, στο γραφείο, στο μπαρ, στο σπίτι, στο club. Με το τζιν σου, την παγιέτα σου, τη φούστα, το παντελόνι σου. Είναι το κομμάτι που ταιριάζει παντού και πάντα. Με τακούνια, με sneakers, με μπότες, με παντόφλες. Έχω γίνει σαφής νομίζω, ε; Ας μην γίνω πιο αναλυτική.

Το αγαπημένο t-shirt όμως τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει κι άλλον ένα ρόλο. Είναι το μέσο για να περάσεις τα μηνύματά του. Κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά… Μηνύματα για το ποια είσαι, για το τι πρεσβεύεις, τι γουστάρεις και τι όχι. Μηνύματα απλά, αλλά και σύνθετα. Χιουμοριστικά ή αιχμηρά. Ατάκες που προκαλούν χαμόγελα, ατάκες που προκαλούν σκέτο, τυπωμένες πάνω σε t-shirt.

 

Μπορεί να το βρεις έτοιμο. Εκεί που σερφάρεις στα online shops ή σε κάποια βιτρίνα και να νιώσεις ότι σε αντιπροσωπεύει. Μπορείς και να το φτιάξεις μόνη σου, να ζητήσεις σε ειδικά καταστήματα να τυπωθεί το δικό σου προσωπικό μήνυμα, να διαλέξεις τη γραμματοσειρά και να κάνεις το δικό σου statement.

 

 

Τα ρούχα μας είναι ένας τρόπος για να αποτυπώσουμε την προσωπικότητά μας, το δικό μας μοναδικό στιλ. Τώρα είναι και ένας τρόπος να διαμαρτυρηθείς, να αυτοχαρακτηριστείς, να σατηρίσεις, να αφυπνίσεις τις συνειδήσεις. Η αγορά έχει τα πάντα. Και πολλά μάλιστα φέρουν επώνυμες υπογραφές.

 

Η Vivienne Westwood αποτυπώνει τις ανησυχίες της για το περιβάλλον και προσπαθεί να μας αφυπνίσει ώστε να προστετεύσουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Ο οίκος Dior αποτυπώνει κοινωνικά μηνύματα και αποκτά άντρες και γυναίκες οπαδούς που φοράνε μπλουζάκια υπέρ του φεμινισμού. Ενώ τα Vetements μπλουζάκια τρελαίνουν τους fashionistas έχοντας τυπωμένο στην πλάτη τον ορισμό του t-shirt ή τον ορισμό του ζωδίου σου.

Ναι, το ντύσιμό σου γίνεται τρόπος έκφρασης και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Διάλεξε το μήνυμα που θέλεις να μεταφέρεις στους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι και βγες. Ναι, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να σου πιάσουν κουβέντα. Φοράς ήδη μια ωραία ατάκα για να ξεκινήσει μια προσέγγιση 😉

Read More

And More