PETA Fashion Awards: Διάσημοι οίκοι βραβεύτηκαν για την υποστήριξή τους στα δικαιώματα των ζώων

Η PETA είναι μια παγκοσμίου φήμης οργάνωση που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων και τα προστατεύει από τις κακουχίες. Η συγκεκριμένη οργάνωση διοργάνωσε τα PETA Fashion Awards, δηλαδή βραβεία μόδας για να τιμήσει όλα τα brands, τους οίκους και τους σχεδιαστές που μέσα από τις συλλογές τους υποστηρίζουν και προστατεύουν τα ζώα.

Ο οίκοι Coach, Michael Kors, Burberry και Diane von Furstenberg ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, αφού μετά από αποφάσεις που πήραν τα συμβούλια του καθενός, κατέληξαν στο γεγονός να μην χρησιμοποιήσουν ξανά αληθινή γούνα στις collections τους. Μάλιστα, ένας διάσημος σχεδιαστής που πήρε την ίδια απόφαση πριν από λίγο καιρό, είναι ο Jean Paul Gaultier…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός νικητής πέρσι ήταν ο Gucci, αφού ήταν ο μοναδικός οίκος που πήρε την απόφαση να “αποχωριστεί” τη real fur έπειτα από 20 χρόνια.

Επιπλέον, τα brands και οι μεγάλες αλυσίδες που έχουν ήδη βραβευτεί για σημαντικές ενέργειες υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων είναι τα Zara, Mango, H&M και Topshop, αφού εδώ και καιρό έχουν πάρει την πρωτοβουλία να μην χρησιμοποιούν μαλλί mohair στα ρούχα τους.

Όσο περνάνε τα χρόνια και οι άνθρωποι τείνουν να ευαισθητοποιούνται ακόμα περισσότερο, τόσο η μόδα εξελίσσεται και προσαρμόζεται σε αυτό. Πολλοί είναι οι οίκοι που έχουν σταματήσει την χρήση γούνας, ενώ υπάρχουν άλλοι, όπως η Stella McCartney, που από την αρχή της καριέρας τους χρησιμοποιούν μόνο vegan δέρμα (πολύ καλής ποιότητας δερματίνη) και εξίσου καλής ποιότητας ψεύτικη γούνα.

Read More

And More