Πέθανε η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη

H είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα. H, παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων,  έφυγε από την ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν άρρωστη το τελευταίο διάστημα, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη.

Γεννήθηκε το 1972 στην Ελλάδα και οι ρίζες της κρατούν από την Κρήτη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως το πάθος της ήταν η μόδα. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου.

View this post on Instagram

Back detail f/w09, Paris #sophiakokosalakireferences

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on

Το 1999 ξεκίνησε τη δική της ομώνυμη μάρκα ρούχων και μάλιστα έλαβε το βραβείο σχεδιαστών «Elle Designer Award» και λίγα χρόνια αργότερα το 2002 το βραβείο ”Art Foundation Award for Fashion”

Αμέσως βρήκε τη δική της μοναδική τεχνοτροπία και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα στον κόσμο των ταλαντούχων νέων σχεδιαστών. Η Σοφία Κοκοσαλάκη, αμέσως, μέσα από τις συλλογές ανέδειξε στο εξωτερικό την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στιλ, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Αέρινα ρούχα, αλλά και μοναδικές bridal collection με παρανομαστή πάντα την minimal εκλεπτυσμένη αισθητική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) στις

 

Της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τις τελετές έναρξης και λήξης των  Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Την ίδια χρονιά η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) στις

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν μία σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής. Κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο της μόδας και να διαθέτει τη δική της εταιρεία ρούχων με έδρα το Λονδίνο, δημιουργώντας μία μεγάλη καριέρα. Έντυσε μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Ηollywwod όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται, από το διεθνή κυρίως τύπο, ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) στις

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους, όπως με την ιταλική εταιρία δερμάτινων Ruffo, τον οίκου Madeleine Vionnet, όπου παρέμεινε μόνο ένα χρόνο για να επικεντρωθεί στη δική της σειρά ρούχων.

Το τελευταίο της μεγάλο βήμα ήταν το 2016 ο σχεδιασμός κοσμημάτων σε συνεργασία με τον οίκο Lalaouni. Η προσωπική της σειρά της ήταν κομμάτια εμπνευσμένα από την Ελλάδα και όπως πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Τόσο στα ρούχα όσο και στα κοσμήματα το ζητούμενο της ήταν η διαχρονικότητα και σίγουρα αυτό το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία!

Read More

And More