Πέθανε η θρυλική δημοσιογράφος μόδας Ηilary Alexander

Η θρυλική δημοσιογράφος μόδας Hilary Alexander πέθανε σε ηλικία 77 ετώ, μετά από δεκαετίες καριέρας. H δημοσιογράφος που  επινόησε τον όρο «supermodel», έφυγε από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων της την Κυριακή.

 

Splash/Ideal Images

Η Alexander ξεκίνησε ως ασκούμενη ρεπόρτερ σε ηλικία 16 ετών και έφτασε μέχρι την Daily Telegraph το 1985. Παρέμεινε εκεί για τα επόμενα 26 χρόνια και διορίστηκε διευθύντρια μόδας το 2003.

Η Χίλαρι εμφανιζόταν συχνά σε σόου και ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μόδα και είχε μεγάλη εκτίμηση από τη βιομηχανία μόδας. Η δημοσιογράφος εμφανίστηκε επίσης ως στιλίστρια στο Britain’s Next Top Model για τις σειρές του 2005 και του 2006 και αργότερα επέστρεψε για τη σειρά του 2016.

Το 2011, κέρδισε το ειδικό βραβείο Eugenia Sheppard Media του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) με τη σχεδιάστρια Diane Von Furstenberg να την αποκαλεί «απίστευτη δύναμη». Ήταν στενή φίλη με πολλούς σχεδιαστές, όπως ο Gianni Versace, ο Alexander McQueen και ο Julien Macdonald.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hilary Alexander Official (@hilaryalexanderobe)

Η Χίλαρι ανακηρύχθηκε δύο φορές η Βρετανίδα δημοσιογράφος μόδας της χρονιάς και βραβεύτηκε με OBE το 2013 για τις υπηρεσίες της στη μόδα. Ένας θρύλος της δημοσιογραφίας που άφησε ένα τεράστιο κενό με τον θάνατο της!

Read More

And More