Πέθανε η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Η Άννα Βούλγαρη πέθανε στα 93 της χρόνια. Ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και δήλωνε περήφανη για την καταγωγή της με κάθε ευκαιρία. Μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη Θεσπρωτία.


Η Άννα Βούλγαρη λάτρευε την Ελλάδα και δεν περνούσε ούτε ένα καλοκαίρι που να μην έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει διακοπές με την οικογένειά της. Στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας άλλωστε, ξεκίνησε ο παππούς της την ενασχόληση με τα κοσμήματα για να φτάσει κάποια στιγμή να γίνει μία διεθνής φίρμα με εκατομμύρια θαυμαστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ζωή της υπήρξε παραμυθένια, με δυσκολίες, απρόοπτα αλλά και στιγμές ευτυχίας. Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της, ήταν όταν για 35 ολόκληρες μέρες την απήγαγαν μαζί με τον γιο της χωρίς κανείς να γνωρίζει αν ζούσαν ή είχαν πεθάνει.Διάβασε περισσότερα στο newsit.gr.

Η επιχείρηση Bulgari έχει ως αφετηρία το έτος 1884, όταν ο Έλληνας μετανάστης Σωτήριος Βούλγαρης (1857 – 1932) με καταγωγή από την τουρκοκρατούμενη ακόμα Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, άνοιξε κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη. Η τέχνη πέρασε στους απογόνους του και η επιχειρηματικότητα άνθισε κυρίως τη δεκαετία του ’70, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο). Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 230 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο.

 

 

Read More

And More