Πέθανε ο φωτογράφος Peter Lindbergh

Ο ταλαντούχος φωτογράφος μόδας Peter Lindbergh, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 74 ετών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την σελίδα του στο instagram. Ο Lindbergh είναι διάσημος για τη δουλειά του με supermodels της δεκαετίας του ’90 όπως η Naomi Campbell, η Kate Moss και η Linda Evangelista.

Πρόσφατα φωτογράφησε πολλές  γυναίκες διάσημες για την προσωπικότητα τους, όπως την ακτιβίστρια Greta Thunberg, την συγγραφέα Chimamanda Ngozi Adichie, την ηθοποιός Salma Hayek Pinault αλλά και την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern για το τεύχος της Αγγλικής Vogue που ήταν guest editor η Meghan, Duchess of Sussex.

Γεννημένος στο Leszno, Πολωνία το 1944, ο Lindbergh μεγάλωσε στο Duisburg της Γερμανίας. Αφού σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και στο Krefeld College of Art, ασχολήθηκε με την φωτογραφία αφού αγόρασε μια φωτογραφική μηχανή για να βγάλει τα παιδιά του αδελφού του.

Ο Lindbergh έχει φωτογραφήσει μερικά από τα epic ημερολόγια της Pirelli, το 1996, το 2002 και το 2017, αλλά και πολλά πορτραίτα ηθοποιών όπως οι: Lupita Nyong’o, Helen Mirren και Uma Thurman αλλά και  πάρα πολλούς άλλους.

 

Ήδη στο instagram πάρα πολλές διάσημες ανέβασαν σχετικά post με συλλυπητήρια για τον αγαπημένο τους φωτογράφο.

https://www.instagram.com/p/B1_DVbWgERg/?utm_source=ig_web_copy_link

Το moto του ήταν “Ο πρώτος κανόνας στην ομορφιά είναι η αλήθεια” και με αυτό θα τον θυμούνται όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του όλες αυτές τις δεκαετίες.

https://www.instagram.com/p/B1_FPbshoKy/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Read More

And More